KitapYorum: Hakikat İncinmesin(35)

Hakikat İncinmesin
Fatma Barbarosoğlu
Profil Kitap
208 sayfa

Özet

Müberra'nın haizn öyküsüyle başlıyoruz okumaya. Sonrasında Bilgenin anlattıkları geliyor. Bilge Müberra'nın kızı. Müberra'nın ve kayınvalidesinin penceresinden anlatılanlar, öğretmenlikten uzaklaştırılan Evren Hoca'nın anlattıklarını okuyunca netleşiyor. 
Dört farklı ağızdan anlatılan olaylar, her şeyin uzaktan ve yakından bakınca farklı olduğunu gösteriyor. 

Dört kadının iç içe geçmiş hatıralarını bazen güldüren, bazen hüzünlendiren bir tempoda okuyoruz. Modern hayatın koşturmacası, kuşak çatışmaları, sosyal medyanın gidişatı, değişen değerlerin durumu gibi konular zorlama olmaksızın, konuşma diliyle tartışılıyor.

Kısa Yorum

Kitapta anlatılanlar, günlük hayatta karşılaştığımız türden olaylar. Yazar bunu sıkıcı olmadan, sürükleyici bir üslup ile kaleme almış. Günlük konuşma dilinde, kendiliğinden akıp giden bir kitap. Kahramanların sadece olaylara bakış açısında değil, kullandıkları dilde de kuşaklar arası farklılıklar hissediliyor. Yazar bunu ustaca kullanmış. 
Babaanne-gelin-torun arasındaki kuşak farklılıkları, sosyal medyanın herkesi görünmek istediği gibi göstermesi, süratle değişen kültür ve değerler... Kitapta işlenen konulardan.

İktibaslar...

"Celal Bey-' Yazmak yaralara merhemdir, 'derdi. Yazmak bazen de yararlanmaktır hocam, diyemedim. Dediğim anda hikayeme geri dönmem gerekecekti. Yazmanın yaralanmak olduğunu bilen kaç kişiyiz şu yeryüzünde? " sayfa-95

"İnsan kaderine doğru mu gider yoksa kaderi mi her halükarda insanı bulur.Kader kendisine gittiğimiz midir kendisinden kaçtığımız mı?" sayfa-195

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?