Ana içeriğe atla

Hayat Bulmak Bir Yudum Çayda


Çayla başladı sevdamı
Çayla büyüdü sonra 
Bir bardak çayımız, 
Bir tutam şekerimiz 
Oldu mu?
Bizimdi bütün dünya 
Bizimdi mutluluklar...

Yudumlarımıza bazen,
Mutluluk eşlik etti.a
Bazen acımızı katık ettik yanına... 
Ya da sessiz sedasız

Dalıp da uzaklara...
Sustuğumuz anlar da,
Çay kaşığı ritminde
Coştu hayallerimiz...


Bir nağme ezgisinde 
Vurdukça çay kaşığı 
Kıyısına bardağın... 
İçinden buhar buhar 
Göklere yükselen huzur 
Bize de geçiverir
Belini sarınca bardağın

Muhabbetin tadı başka, 
Çayın tadı bambaşka 
İkisi bir arada
Huzurun tadı başka... 

Yorumlar

  1. Çaysız bir hayat düşünemiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle haklısınız. Çaysız hayat hep bir eksik.

      Sil
  2. "Çay veren adam hiç kötü olur mu?" diye bir söz vardır :) Çaysız hayat olmaz :)

    YanıtlaSil
  3. Çay çaydan öte bir şeydir. Muhabbettir, keyiftir.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çay acıdır, tatlıdır, muhabbettir, neşedir... Her şeydir

      Sil
  4. Çayımı yudumlarken okudum, mis gibiydi elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel yazmişsin arif'cim eline sağlık...

    YanıtlaSil
  6. Bir çaysever olarak...

    Sevdim... :)


    Ben de beklerim bloguma, sevgiler! :) ;)

    YanıtlaSil
  7. Di mi ama! Hayat bulur insan bir yudum çayla. Sıcacık ısıtır insanın içini. Bir demlik çay lezzetinde şiiriniz 😊. Kaleminize, yüreğinize sağlık. Saygılarımla..

    YanıtlaSil
  8. Kuzenle her buluştuğumuzda millet uyumaya giderken biz çay demler dışarı çıkardık. Sererdik çimene halıyı saatlerce oturup çay içer muhabbetin dibine vururduk. Bir de gecenin tadı bambaşka olurdu. Çok güzel özetlemişsin çayda ki huzuru muhabbeti. Yüreğine sağlık...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çayın huzuru eşliğinde kaç gecemiz sabaha erdi, kaç sabahımız şenlendi kimbilir? Birçoğumuzun hayatında farklı anılara ışık tutan, her daim yoldaşımız olan bir özelliği var çayın.
      Teşekkür ederim...

      Sil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.