Ana içeriğe atla

Pazardan Kalan

Bu pazarı minik bir kır gezisi ile geçirdik. Üç beş kafadar demliğimizi, çayımızı alıp; güzel bir çeşme başına oturduk. Maksadımız, sadece çay ve muhabbet.







 Sonbahar iyiden iyiye hissediliyor, üşüten bir hava var. Ağaçlar yapraklarını dökmeye, dağlar yeşilliğini kaybetmeye başlamış.

Yolda giderken bir fırın arabası gördük, bir kaç tane de simit aldık. İyi ki almışız. Simitler çıtır çıtır, çok güzel.
Yıldızdağı/Sivas

Yorumlar

  1. Sonbaharın son günlerinin tadını çıkarmak gerek :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir pazar günü geçirmişsiniz.Simitleri ısıtma fikri hem güzel hemde iştah açıcı gözüküyor :)

    YanıtlaSil
  3. Ne iyi yapmışsınız, temiz hava, çıtır simit..afiyet olsun:)

    YanıtlaSil
  4. Güzel bir pazar günü geçirmişsiniz, dostlarla edilen sohbet ve yeşilin huzuru güzel bir etkinlik ayrıca simitleri ısıtmak güzel bir fikirmiş :)

    YanıtlaSil
  5. Ortam şahane hele o simitler hele o ısıtma şekilleri...:) Ne güzel bir gün olmuş, keyfiniz bol olsun:)

    YanıtlaSil
  6. Su son görüntüye bayildimm simitide cok severim ondan olsa gerek ama tezgah harika :)

    Görsellerde cok basarili bence elinize saglk.

    YanıtlaSil
  7. Simiti n güzel ısıtmışsınız öyle... Sıcacık çayla, yeşilliklerin içinde... Huzur bu işte ♥

    YanıtlaSil
  8. Soğuklar başlamadan temiz havada insanın sevdikleriyle bir kahvaltı ne güzeldir O simit ve çayın tadı unutulmaz.

    YanıtlaSil
  9. en güzelini yapmışsınız sonbaharda. o simitli foto da çokzeel :)

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel görünüyor her şey.. Çay ve muhabbet için en güzel yerlerden birisi galiba..

    YanıtlaSil
  11. Maksat muhabbet olursa hele ki muhabbeti taçlandıracak dostlar varsa gerisi bahane. Hiçbir mekan doğanın yerini tutamaz bu arada...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğayla içiçe olmak en sevdiğim şeylerden..

      Sil
  12. ne güzel bir pazar geçirmişsiniz

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.