Eğitimin ABÇ’si - İdris Eren: Eğitimi anne, baba ve çocuk penceresinden ele alan bir kitap. Severek okudum. Ziyadesiyle istifade ettiğimi düşünüyorum. Çocuklara harfleri, rakamları öğretmenin yanı sıra sabretmeyi, azmetmeyi öğretmenin ehemmiyetini vurguluyor. Anne-babalar ve eğitimcilere tavsiye edilir.
Pazarlık Yok-Ömer Faruk Yılmaz: Kudüs meselesinin gündeme geldiği günlerde okumuştum. Kudüs, Filistin ve Sultan Abdülhamit’e dair güzel bir kitap. Dönemin ana kaynakları olan arşiv belgeleri ışığında hazırlanan kitap Sultan Abdülhamit döneminde Filistin'de Yahudi yerleşimine mümkün olduğu nispette izin verilmediğini, Filistin'den toprak satın almak isteyen Yahudilere toprak satışının yasaklandığını gözler önüne seriyor. Söylediği her cümleyi arşivdeki belgelere dayandırması kitabın en güzel tarafı.
Pozitif Psikoloji-Alan Carr: Aralık ayında okumaya başlamıştım Pozitif Psikolojiyi. Oldukça kapsamlı bir kitap. Ders kitabı niteliğinde. Pozitif psikolojinin alt alanları hakkında araştırmalar var. Mutluluk, umut, iyimserlik, akış gibi konular başlıca konular arasında. Akış hakkında öğrendiklerimi şurada yazmıştım.
Büyün Selçuklular-Ali Öngül: Selçuklular tarihini anlatan Kilit, Anahtar, Kapı romanlarını okuduktan sonra bir bakıma okuduklarımın sağlamasını yapmak amacıyla okumuştum kitabı. Bilgi ağırlıklı bir kitap olmasına rağmen akıcı bir kitap. Kitapta unutamayacağım bir kaç anektod vardı. Birini şurada yazmıştım.
Hüzün ve Tesadüf-Mustafa Kutlu: Bu aralar Kutlu hikayeleri okuyorum. Mustafa Kutlunun sıcak, hayatın içinden hikayelerinden biri Hüzün ve Tesadüf. Bu kitaptan da bir iktibas yapmıştım. O da şurada.
Osmancık-Tarık Buğra: Bir hocamızın tavsiyesi ile elimdeki kitapları kenara koyup bu kitabı okudum. Kayı boyunun beylikten devlete geçişinin, Osmancık'ın Osman Bey oluşunun hikayesi anlatılıyor romanda. O dönemin tarihi ve kültürel özelliklerini iyi yansıttığını düşünüyorum. Tarık Buğra'dan okuduğum ilk eser. Yazarı okumaya devam edeceğim.
© 2018 I Arif Öztürk
Pozitif psikolojiyi merek ettim.Merakım daha çok teknik kitaplara oluyor.Ne güzel kitaplar okumuşsunuz :)
YanıtlaSilPozitif Psikoloji Kaknüs Yayınlarından çıkma. Kaknüs'ün psikoloji kitaplarını seviyorum :)
SilDikkatimi çeken kitaplar var, listeme aldım. özellikle tarihe ilgim arttı son yıllarda.
YanıtlaSilTarih kitapları okumayı bende seviyorum. Teşekkürler :)
SilGüzel kitaplar okumuşsunuz. Bazılarını not aldım. Emeğinize sağlık...
YanıtlaSilTeşekkürler :)
Silpozitif psikoloji ve mustafa kutlu aklımda olsuuun :)
YanıtlaSilİkisi de güzel..
Silpsikoloji ve sosyolojiye dayalı 1. ve 3.kitaplar ilgimi çekti..osmancık da öyle,tarihi kitapları da arada okumak lazım..🙂 emeğinize sağlık..🙂
YanıtlaSilTarih kitapları okumayı önemsiyorum. Tarihi dizilerin ekranları meşgul ettiği şu günlerde tarihi kitaplardan okumayı daha önemli görüyorum.
SilOsmancık gerçekten muhteşem bir eser.
YanıtlaSilKesinlikle..
SilPazarlık diye bir kitap var. O da Filistin' de Yahudi yerleşimi konusunu işliyor.
YanıtlaSilO kitabı duydum ama okumadım...
SilPozitif Psikoloji kitabını merak ettim ben. Psikoloji alanında yazılan kitaplara ayrı bir ilgim var. Tanıtım adına teşekkürler:)
YanıtlaSilBen teşekkür ederim :)
SilBeautiful post dear! ♥ I like your blog!
YanıtlaSilFollowing you! Follow back?
http://colourfulmadness.blogspot.com/
Thank you.
SilÇok güzel eserler görüyorum keşke en azından içlerinden birini okumuştum diyebilseydim :) blogunuzu çok beğendim bu arada takipteyim ..
YanıtlaSilTeşekkürler..
SilOsmancık kitabını ben de okumuştum . Çok çok eskidendi ... Ama güzel anlatıyor . Bir daha okusam okurum . :) Mutlu günler ...
YanıtlaSil