Ana içeriğe atla

Mart Ayında Neler OKUDUM? 2020

Dört Güzeller - İskender Pala
Anasırı Erbaa olarak isimlendirilen toprak, su, hava ve ateş hakkında yazılardan oluşuyor kitap. Yazılar tarih, edebiyat, din cihetinden bu dört elementi ele alıyor. Mesela, ateş bahsindeki yazılardan biri Hz. İbrahim'i yakmayan ateş hakkındadır.

Dikkat Tacirleri - Tim Wu
Derinlemesine bir araştırmanın ürünü olan kitap, dikkatin nasıl ticari nesne haline dönüştüğünü detaylı bir şekilde anlatıyor. Gazetenin çıkışından itibaren, medyanın dikkat çekme çalışmaları, dikkatin reklam aracılığı ile satılması medya dünyasından örneklerle anlatılmış.

İrade Terbiyesi - Jules Payot
İradeyi kontrol edebilmek hedefe ulaşmak için önemlidir. Bunu herkes kabul eder. Jules Payot bu kitabıyla okuyucuya iradenin kontrolünü kolaylaştıracak analizler yapıyor, tavsiyelerde bulunuyor.

Gulyabani - Hüseyin Rahmi Gürpınar
İçerisinde mizah barındıran bu roman, peri vs hakkında dillendiren fakat aslı anlaşılmayan söylentileri hicvetmek için yazılmış gibi. Okurken heyecanlanacak, şaşıracak, üzüleceksiniz.

Dijital Mahremiyet
Sosyal medyayı analiz eden yazılardan oluşuyor kitap. Sosyal medyada mahremiyete dikkat ediyor
muyuz? İnternet ortamındaki şahsi bilgilerimizim güvenliği ne durumda? 

Sıfırdan Başlamak - Erhan Genç
Bir sınıf öğretmeninin kaleminden eğitim hikayeleri. Yazar, birinci sınıfları okututken karşılaştığı problemleri, bunları nasıl çözüme kavuşturduğunu hikayeleşyirmiş.

Yorumlar

  1. İrade Terbiyesi dikkatimi çekiyor son zamanlarda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son günlerde ön raflara koymaya başladılar kitabı.

      Sil
  2. dört güzelleri merak ettim doğrusu :) kalemine sağlık

    YanıtlaSil
  3. Selam.
    İskender Pala anlatımını seviyorum. Bu kitabını okumamıştım. Aklıma yazdım.
    Diğerlerini bilmiyorum ama bakacağım.
    Yeni kitaplarınızı keyifle okuyun.
    İyi akşamlar.

    YanıtlaSil
  4. Gulyabani okumuştum güzel kitap

    YanıtlaSil
  5. Hocam siz blog adını komple mi değiştirdiniz? Hayırlı olsun. Uzun zamandır uğramıyordum ben. Bu arada yazı boyutunu biraz büyütmeniz faydalı olabilir sanki.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Blogu komple değiştirdim :)
      Yazı boyutunu da düzelteceğim, inşallah. Teşekkürler

      Sil
    2. Bekliyoruz hocam :)

      Sil
  6. Selamlar Blogunuzu Takipteyim Sizde blogumu takip edip son yazıma yorum yazarsanız çok ama çok mutlu olurum :)

    YanıtlaSil
  7. Filmi hatırladığım kadarıyla senaryo birbirine benziyor. Ufak değişikliklerle kitaptan uyarlama olabilir.

    YanıtlaSil
  8. Gulyabani çok sevdiğim bir hikayedir. Rahmetli babaannem çok güzel anlatırdı farklı bir anısı vardır bende.

    YanıtlaSil
  9. Sıfırdan başlamak benim dikkatimi cekti , ne güzeldir cocukların hikayesini okumak .

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.