Ana içeriğe atla

Online Erişime Açık Dergiler


Covid 19 salgını sebebiyle aylardır karantina sürecindeyiz. Tüm ülkede normalleşme dönemi başlamış olsa da salgın henüz geçmiş değil. 
Tedbirli ve temkinli olmaya devam etmemiz sağlığımız açısından hala önem taşıyor. Zaruri haller olmadıkça dışarıya çıkmamak, çıkılması icap ediyorsa maske, fiziksel mesafe gibi kurallara dikkat etmek önemli. 
***
İnsanların eve kapandığı bir ortamda her yerden 'Eve Özel Etkinlikler' vb. isimlerle tavsiyeler ile karşılaşıyoruz. Hemen her alanda online erişimle daha fazla insana hizmete dönük çalışmalar mevcut. Birçok dergi de matbu yayınlarını online erişime açmış durumda. Senelerden beri takipçisi olduğum Yedikıta ve İnsan ve Hayat dergileri de Mayıs ve Haziran sayılarını online ortamda erişime açtı. Erişim ücretsiz ve herkese açık olacak. 
Bu kısa paylaşım ile Yedikıta ve İnsan ve Hayat dergileri ile takip ettiğim bazı yayınların online erişim linklerini daha fazla insana ulaştırmayı hedefliyorum. 
Sağlıklı günler dileklerimle, keyifli okumalar...

Salgın ve Siyaset kapak konusuyla Yedikıta Haziran Sayısı için; https://yedikita.com.tr/haziran-2020-ucretsiz-oku/

İnsan Kendini Sorgular kapak konusuyla İnsan ve Hayat Haziran sayısı için; https://insanvehayat.com/haziran-2020-ucretsiz-oku/

İnsan ve Hayat Dergisi Eve Özel için; https://insanvehayat.com/eve-ozel/

Genç Hayat Dergisi için; https://genchayatdergisi.com/sayi-25/4/

Mahalle Mektebi Dergisi sayıları için; http://www.mahallemektebidergisi.com/evde-kal-dergi-oku/

Çamlıca Çocuk Akademi Okulum Evde projesi için; https://camlicacocuk.com/okulum-evde/

Çamlıca Çocuk Yayınları online kitaplar için; https://camlicacocuk.com/dijitalkutuphanem/

Yorumlar

  1. Size online dergi önerileri teşekkür ederiz. Ben ziyaret ilgileniyorum, umarım web sitesi bir dil çevirmeni ile donatılmıştır.

    Endonezya'dan benden selamlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar... Dil çevirmeni işe yaramış gözüküyor.

      Sil
  2. Online erişime açık dergiler başlıklı yazınızı çok faydalı buldum. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Güzelmiş,sanki kitap okuyor gibiyiz..Bu arada yeni temanız hayırlı olsun..🙂

    YanıtlaSil
  4. Bu dergileri listelemeniz çok faydalı olmuş. Teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
  5. E-kitap,e-dergi bundan sonra yeni normalimiz olacak galiba.Basılı eserler gün güne azalıyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şahsen kitabı elimde tutmayı, kağıt kokusunu hissetmeyi seviyorum. Ama dediğiniz gibi e-kitaplar çoğalıyor.

      Sil
  6. saooo yaa bi bakıyım özellikle insan ve hayat aa :)

    YanıtlaSil
  7. Online dergi okumayı seviyorum hatta Mart ayından beri "annebebek"e- dergide yazı yazıyorum..Günümüz teknolojisi artık hepimizi bu yöne götürüyor bence de..
    Sizin önerilerinizi de degerlendirecegim çok faydalı bilgiler :))

    YanıtlaSil
  8. Hem ücretsiz hem de online. Tam benlik...

    Ben de bir ara gündeme getirmiştim blogumda...

    YanıtlaSil
  9. Bilgilendirdiğin için teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.