Ayın Çocuk Kitabı: Hurma Fidanları

Oğlumuzun minik adımlarla etrafı dolaşmaya başladığı, ilk kelime ve cümlelerin ağzından dökülmeye başladığı günler... Bir kitap gördüm: "Hurma Fidanları". Kitap daha büyük bir yaş grubuna hitap ediyordu. Yine de kitabı aldım.

Başta akşam vakitleri olmak üzere, çeşitli vakitlerde "Hurma Fidanları"nı okumaya başladık. Biz okurken oğlum da resimleri inceliyordu. "Acaba yaşı için uygun mu?" diye endişe ettiğimiz "Hurma Fidanları", bir anda oğlumuzun en sevdiği kitap haline dönüştü. Birinci sınıfa başladığı şu günlerde kitap hala önemini muhafaza ediyor.

Bu sebeple, Ayın çocuk Kitabı olarak "Hurma Fidanları"nı tanıtmaya karar verdim.

Mürselin Zengin tarafından hazırlanan "Hurma Fidanları", Fazilet Çocuk Yayınları aracılığıyla okura ulaşıyor. Kitapta ahlaki gelişimi destekler nitelikte 12 hikaye yer alıyor. Kitap, ismini bu hikayelerden biri olan Hurma Fidanları'ndan alıyor. Bir ihtiyar adamın, ömrünün son demlerinde diktiği hurma fidanları, belki meyvesini göremeyeceği bu fidanlarla gelecek nesillere güzel bir dünya bırakma arzusu anlatılıyor. 


Diğer hikayelerde de dünyayı güzelleştirecek ahlaki davranışlara dair farkındalık oluşturuyor. Doğru sözlü olmak, dürüstlük, yaşlılara hürmet, hayvan sevgisi gibi bazı değerler çocukların anlayacağı, seveceği şekilde işlenmiş. Konuyu tamamlayıcı resimlerle de zenginleştirilen "Hurma Fidanları" çocuklarınızın ahlaki gelişimine katkı sağlayacaktır. (Ayrıca kitabın ciltli olması sayesinde çocukların elinde uzun ömürlü bir kitap haline gelmiş.)

Keyifli okumalar...

Yorumlar

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

İlmi sima Nedir? Fizyonomi Nedir?

Kozalağın Hikayesi