Ana içeriğe atla

Hayallerim #Mim


Herkese Merhaba, yazılarım arasında kendimden bahsettiğim yazılar yok denecek kadar az. Ve bu benim ilk mimim olacak. Beni mimleyen Samet Tutal kardeşime çok teşekkür ederim.

Gelelim soruları cevaplamaya… Buyrun…

1. Hayal kurmaktan hoşlandığınız bir yer ya da zaman dilimi var mı? 


Aslında çok fazla hayal kuran biri değilim. Ancak hayal kurmadan insan yaşayamaz, az olduğunu düşünsem de benimde hayallerim var. İnsanı yaşatan hayalleridir sonuçta.

Bir başıma dağ gezilerine/yürüyüşlere çıkarım ve hayallere çoğu zaman dağ başlarında dalarım. Kendimle başbaşa kalabileceğim, doğayla içiçe ve serin bir yer olması dağ/tepe yamaçlarını benim için cazip kılıyor. Zaman olarak da genelde gün batımına doğru hayallere dalmış olarak buluyorum kendimi.

2. En Çok Nelerin Hayalini Kurarsınız?

Şu an için kurduğum hayallerde şirin bir kasabada hayatımı devam ettirmek var. Küçük bir ev, sessiz-sakin, önünde bahçesi vs… 
İnsanların birbirini tanıdığı ama kimsenin kimseye karışmadığı, herkesin sevgi ve saygı çerçevesinde davrandığı bir kasaba. Yeşillikleriyle, ağaçlarıyla, yazı ve kışıyla şirin bir kasaba. (Denize yakın bölgelerde çok bulunmadığım için denizli hayaller kurmuyorum ama bu kasabanın sahili de olsa daha güzel olurdu :)

3. Şimdiye dek çok hayalinizi gerçekleştirdiniz mi?

Hayallerimin bazıları zaman içerisinde gerçekleşiyor. Bazıları gerçekleşeceği günü bekliyor. Bazıları da hiç gerçekleşemeyecek türden. Küçük-büyük, uzak-yakın hayallerim var ve hayallerim küçükten büyüğe doğru gerçekleşir inşallah :) Ama bazı hayallerim de var ki, gerçekleşmesi pek mümkün değil diye düşünüyorum.


4. Henüz gerçekleşmemiş ama illa da gerçekleşecek dediğiniz bir hayaliniz var mı?

Prensip olarak hayatta mutlaka olmalı dediğim şeylerin sayısı oldukça az. Mutlaka olsundan ziyade, olsa daha güzel olur olmazsa can sağolsun diyenlerdenim. Bu da illa gerçekleşsin dediğim hayallerimin sayısını azaltıyor. 
Kurduğum hayaller genelde dönemlik oluyor. Gece gündüz hayalini kurduğum şeyler  zamanla yerini başka hayallere bırakıyor, unutulup gidiyor. Mesela üniversitede okurken, mezun olduğum lisenin rehber öğretmeni olarak atanmayı hayal ederken, şimdilerde  mesleğimi daha şirin bir kasabada devam ettirmek hayalim var. O yüzden mutlaka gerçekleşecek dediğim hayallerim yok sayılır. 



Bende hayal kurmaya devam eden, hayalsiz hayat olmaz diyen herkesi mimliyorum. Teşekkürler…

Yorumlar

  1. Hayallerinizin gerçekleşmesi dileğiyle.

    YanıtlaSil
  2. Arif abi çok güzel bir mim olmuş teşekkür ederim. 2. soruya verdiğin cevabı bende çok istiyorum ama yapacak bir şey yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederim. Bir gün hayallerimizin gerçekleşmesi dileğiyle

      Sil
  3. Kaleminize sağlık :) Hayal olmadan yaşanmaz diye düşünürüm ben de :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.