Motivasyonunuzu Artırın


'Konu işlerin yürütülmesine gelince, motivasyon her şeydir.' Iacocca

Motivasyon başarının olmazsa olmazlarından. Yaptığımız her işte başarılı olmak için belli düzeyde motivasyona ihtiyacımız var. Bir işe başlayabilmek, devamını getirebilmek ve devamlılığı yakalayabilmek motivasyon durumumuzla alakalı olan şeyler. Motivasyon nedir?Bu durumda motivasyonu nasıl artırırız?

  1. Motivasyonu yüksek bir insan olmak için en önemli şart kişinin kendini tanıması olacaktır. Kendini tanıyan, hayattan beklentilerini bilen insanın motive olması daha kolay olacaktır. Ne istediğinizi bilip o doğrultuda gayret eiyorsanız motivasyonunuz yüksek olacaktır. 
  2. Yaptığınız işlerde aldığınız yolun kaydını tutmak, gözden geçirmek de motivasyonunuzu artırır. Nereden nereye geldiğinizi görmek motivasyonu artıracaktır.
  3. Alışkanlıklarınızı gözden geçirin. Kimi zaman alışkanlıklarımız motivasyonumuzu azaltan şeylerdendir. Fakat çoğu zaman bunun farkında olmayız. Kendinize yönelik iyi bir gözlemle alışkanlıklarınızı gözden geçirip, size fayda yahut zarar sağladığını fark edebilirsiniz.
  4. Adım attığınız işlerde ilk başlayacağınız noktayı tespit etmek motivasyon için önemlidir. Çok kolay ya da çok zor noktalardan başlamak, çok yavaş ya da çok hızlı ilerlemek bıkkınlığa yol açabilir. Baştan başlayıp merdivenleri adım adım çıkmalı, hızlı çıkayım gayreti ile kendinizi yormamalısınız. 
  5. Ara ara kendinize küçük ödüllendirmeler yapabilirsiniz. Tabi, bu ödüllendirmeler çok abartılmamalı, hayatın merkezine yerleştirilmemeli. Ödüllendirmede en önemli nokta kendi iç sesiniz olmalı. 
  6. Cesaret motivasyon için önemli şeylerden biridir. Cesaretiniz iyi düzeyde olmalı. Kendinize güveniniz tam olup, gereksiz ve aşırı güvenden kaçınmalısınız.
  7. Başarısızlık korkusu da çoğu zaman motivasyonumuzu düşüren şeylerden biridir. Başarısız olmayı göze alarak işe başlamalı, bazen düşüşlerin olacağını akıldan çıkarmadan hareket etmelisiniz.

'Motivɑsyon konusundɑki en önemli şey, hedef belirlemektir.Dɑimɑ bir hedefin olmɑlıdır.' Frɑncie Lɑrrieu Smith

'İlk önce kendine ne olacağını sor; sonra ne yapmak gerekiyorsa yap.'Epiktetos

'Yüzüstü yere serilseniz bile, hala ileriye doğru hareket ediyorsunuzdur.'Victor Kiam

Yorumlar

  1. Cesaretle adım atmak önemli.Değerli bilgileri madde madde vermeniz güzel olmuş :)

    YanıtlaSil
  2. Güzel bir konu ve yazıydı emeğinize sağlık :)
    Gerçekten cesaret ve güven çok önemli bazen güvenim ve cesaretim azalsa da bunları dozuna getirmek çok önemli.

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel bilgi ve tavsiyeler. Motivasyonun gücüne inananlardanim 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?