Yeni Yıldan Beklentilerim # Mim



Biraz geriden gelen bir mim yazısı ile buradayım. Kıymetli Mücahit Doğan 'Yeni Yıldan Beklentiler' yazısında yaklaşık iki hafta önce mimlemişti. Onun mim yazısını buradan okuyabilirsiniz. Ancak bugün yazabildim. Başta Mücahit olmak üzere kusura bakmamanızı istirham ediyorum.

  • Doğada vakit geçirmeyi sevdiğim daha önceki mim yazılarında da vurguluyordum. Gene bu vurgu ile başlıyorum. Doğada daha fazla vakit geçirmek, bizim dünyamıza uzak gibi duran kainat mucizelerine daha fazla şahit olmak istiyorum. Yürüyüşler, geziler vs. ile doğada geçirdiğim vakti artırmak istiyorum, çünkü kendimi iyi hissetmeme ve farkındalığının artmasına vesile oluyor. 
  • Psikolojik testler ve psikolojik danışma konusunda farklı eğitimler almak istiyorum. Yaptığım bireysel görüşmelerde zaman zaman psikolojik testler aracılığı ile değerlendirme yapma ihtiyacı oluyor. Zaman zaman da psikolojik danışma boyutunda farklı tekniklerin faydası olabiliyor. Bu ihtiyacı giderebilmek adına psikolojik testler konusunda eğitimler, farklı teknikler konusunda kendimi geliştirmek için de psikolojik danışma konusunda gelişimime katkı sağlayacak eğitimler almayı düşünüyorum. Bu eğitimlerde tarih önemli olacak tabi. 
  • Okumaya yazmaya devam edeceğim tabi ki. İhtiyaç hissettiğim yada dikkatimi çeken kitapları okuma listeme ekliyor, genelde sıra ile okumaya gayret ediyorum. Blog yazılarımın yanı sıra daha ciddi ve araştırma boyutu olan yazılar yazmayı planlıyorum. Bir meseleyi etraflıca ele alan yazılar gibi. Mesela, dikkat hakkında bir çok yazı var blogda. Bu yazıları belli bir sistematiğe sokmak, bu yolla hem okuyucuya düzenli bilgi sunmak, hem de karmaşıklığı gidermek istiyorum.


Yorumlar

  1. Başarılar diliyorum. Yeni yıllar isteklerinizin gerçekleştirilebildiği yıllar olur umarım. :)

    YanıtlaSil
  2. Doğada vakit geçirmek çok iyi fikir.

    YanıtlaSil
  3. Beni kırmadığınız için teşekkürler, yeni yılda isteklerinizin gerçekleşmesi dileğiyle... :)

    YanıtlaSil
  4. İnsan doğadan uzaklaştıkça mutsuzlaşıyor. Ayaklarımızın mutlaka toprağa değmesi gerektiğine inanıyorum ben. Büyük şehirlerde imkan olmuyor ama o elektriğin mutlaka karışması lazım bir şekilde toprağa.

    Yeni yılda planlarınızın gerçekleşmesi dileğiyle... Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşte bu sebeple büyükşehirleri sevemiyorum. Teşekkürler :)

      Sil
  5. Umarım tüm yeni yıl dileklerin gerçek olur, özellikle doğa ile ilgili olan madde çok güzel 😊. Şimdiden mutlu yıllar 😀

    YanıtlaSil
  6. Dogayla bütünlesmek gerçekten çok iyi geliyor. Mutlu bir yil dilerim 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?