3 Film Bir Arada

Aramızdaki Sözler

Mart ayında izlediğim filmlerden biri. Şiddetli fırtınadan dolayı şehirdeki tüm uçuşlar iptal edilir. Uçak kalkmazsa kendi düğününe yetişemeyecek olan Alex Martin(bayan) ile ameliyata yetişmesi gereken cerrah Ben Bass(erkek) havaalanında karşılaşır ve özel uçak kiralamaya karar verirler. Kiraladıkları uçak merkeze uzak dağların üzerinde yere çakılır. Pilot hayatını kaybederken, Alex ve Ben ufak kazayı yaralarla atlatır. Karlı dağların üzerinde bekledikleri yardım gelmeyince gergin ve çaresiz anlar yaşarlar. Karlı dağlardan başka bir şeyin gözükmediği bir durumda kurtulmak umuduyla yola düşerler. 
Hayatta kalma mücadelesinin, çaresizliğin, öfkenin ve mücadelenin işlendiği film izlemeye değer. 

Deha

Eğitimde akademik başarıya odaklanmanın dezavantajları üzerine çıkarımda bulunulabilecek bir film. Ekonomik durumu iyi olmayan dayısının yanında, kenar mahallelerde yaşayan Mary okula başlayınca işler karmaşıklaşır. Mary’nin bir matematik dahisi olması işleri karıştırır. Öğretmenleri Mary’i üstün zekalılara yönelik bir okula götürmek isterken, dayı buna karşı çıkmaktadır. Bu arada Mary’nin varlığından habersiz anneanne ortaya çıkar. Mary çözümü bulunamayan altı problemden biriyle uğraşmaya zorlanır. Bu problem üzerine çalışırken annesi ile ilgili gerçekler ortaya çıkmaya başlar. Kızı gibi matematik dahisi olan anne problem çözmekten başka bir aktivitesi olmadığı için problemi çözdüğü gün intihar etmiştir. 

Mucize


Daha önce yazdığımı bir yazıda filmden bahsetmiştim. Şu ana kadar izlediğim en güzel filmlerden biri. Filme yapılan yorumlardan kitaptan uyarlama olduğunu öğrendim. Kitabı sipariş edip önümüzdeki günlerde okuyacağım inşallah. Hatta kitabın ikincisi bile varmış, onu da okunacaklar listeme ekledim. Film hakkındaki değerlendirmelerim için Film Tavsiyesi:Mucize(Wonder) isimli yazımı okuyabilirsiniz.

2018 © Arif Öztürk

Yorumlar

  1. Deha tam bana göreymiş...

    YanıtlaSil
  2. İki filmi de henüz izlemedim ama izlenecekler listemde.
    Kitabı okuyunca eminim ki seveceksin. Bak ikinci kitap benim de dikkatimden kaçmış, bir ara inceleyeyim ben o kitabı da.

    Teşekkürler

    YanıtlaSil
  3. Aramızdaki sözler'i çok merak ettim.

    YanıtlaSil
  4. Aramızdaki sözler çok güzeldi yaa ama deha'yı izlemeyi çok istiyorum

    YanıtlaSil
  5. Güzel filmler... Listeme ekliyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. aramızdaki sözler'i birazdan gidip izleyeceğim sanırım. Deha'yı internete ilk düştüğü zaman izlemiştim ve sevdiğim bir film.

    YanıtlaSil
  7. Kitap okumak gibisi var mı? Şu sıralar polisiye okudum epey. Şimdi de başka bir romana başladım. :)
    Ben de beklerim sayfama, sevgiler... :)

    YanıtlaSil
  8. Aralarında favorim "Mucize"
    Kitabı da filmi de çok tatlı. Bu arada 2. kitabı olduğunu bilmiyordum, sayende öğrenmiş oldum.

    YanıtlaSil
  9. Güzel secimler yapmissiniz. Mucize filmi ve kitabini not almistim. Digerlerine de bakayim 😊

    YanıtlaSil
  10. Hayatta kalma mücadelesini anlatan filmleri çok seviyorum ancak bazen klişenin kurbanı olabiliyorlar. "Aramızdaki Sözler"i de henüz izlememiştim. Bu yazıyla karşılaşınca bunun bir işaret olduğunu düşündüm, sayenizde izlemiş olacağım... :)

    YanıtlaSil
  11. İlk iki filmi gözüme kestirdim teşekkürler :D

    YanıtlaSil
  12. Mucize kitabını ben de okumayı düşünüyorum.Kitabı da bitirince yorumlarsan sevinirim :)

    YanıtlaSil
  13. Hiçbirini izlemedim ama siz bahsedince merak ettim.Aramızdaki Sözler ilginç bir filme benziyor:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

İlmi sima Nedir? Fizyonomi Nedir?

Kozalağın Hikayesi