Mart'ta Neler Okudum? 2018

kitap tavsiyeleri

Ayaklı Kütüphaneler: Dursun Gürlek tarafından yazılan kitap Osmanlı’nın  son devrinde, Cumhuriyetin ilk çeyrek asrında yaşayan kitap dostlarının hayatına ışıl tutuyor. Birbirinden tatlı anektodlar ile Gürlek’in ‘ayaklı kütüphaneler’ kitabı okunacak kitaplar listenizde kendine yer bulabilir. Bahsi geçen kitapla alakalı TavsiyeKitap: Ayaklı Kütüphaneler(5) adlı yazımı okuyabilirsiniz. 

Yoksulluk İçimizde: Mustafa Kutlu okumaya devam ediyorum. Kitabın isminden de çıkarılabileceği üzere gerçek yoksulluğun gönülde olduğunu anlatan kısa fakat hayatın içinden bir kitap.

Kor Kurt: Selman Kayabaşı okumayı sevdiğim yazarlardan. Devleti ebed müddet fikrini vurguladığı kitaplarının tamamına yakınını okudum. Fakat Korkurt’u’ diğer kitapları kadar beğenmedim. Kitapta Selçuklunun son devri, Kayı Boyu’nun Anadolu’ya gelişi gibi konular anlatılıyor. Kayabaşı’nın filme aktarılan kitabı Direniş Karatay kitabı ise okunacak kitaplar listemde.

Üçler Yediler Kırklar: Dünki Türkiye Dizisinin 6. kitabı. Osmanlı’nın Rumeli’ye geçişinde dervişlerin rolünü anlatıyor. Bunun yanısıra Orhan Bey Dönemi’nin sosyolojik yapısını, Anadolu’daki diğer beyliklerinin durumunu gözler önüne seriyor. 

İlk Osmanlılar ve Beylikler Dünyası: Tarih romanları sevdiğimi farketmişsinizdir. Tarihi roman okuyan kişiler ile tarihi dizi/film izleyen kişiler bazen hataya düşebiliyor, okudukları, gördükleri olayı tamamıyla gerçekmiş gibi algılayabiliyorlar. Halbuki, tarihi roman yazarın hayal dünyasında tarihin yeniden yorumlanmasıdır; dizi/filmlerde de durum aynıdır. Bu hataya düşmemek, zihnide yerleşen hikayeyi gerçek tarih ile mukayese etmek adına akademik tarih kitapları da okuyorum. Bu minvalde okuduğum bir kitaptı, Feridun Emecen’in bu kitabı. 


Sevginin ve Şiddetin Kaynağı: Erich Fromm’un kitaplarından biri daha. Fromm okumayı seviyorum nedense. Hatta blogda ilk paylaştığım KitapYorum yazısı Sevme Sanatı kitabı hakkındaydı. İsterseniz Sevme Sanatı - Erich Fromm I KitapYorum(1) adlı yazımı okuyabilirsiniz. 

2018 © Arif Öztürk

Yorumlar

  1. Çok güzel. Dursun Gürlek çok naif bir insandır. arkadaşımdır. Birlikte mesaimiz olmuştur. Çok azimlidir. Kültürümüzün yılmaz neferlerindendir. Kendisine selam olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kültürümüzün yılmaz neferlerinden olduğu anlaşılıyor kitaptan :)

      Sil
  2. Ayaklı kütüphaneleri okumak istiyordum ben de. Emeğinize sağlık...

    YanıtlaSil
  3. Tavsiyeler için teşekkür ederim.Notlarimi aldım.
    😊

    YanıtlaSil
  4. ilginç ve güzel kitaplar..türk tarihini irdeleyen kitaplar daha ilginç ve daha güzel,emeğinize sağlık..🙂

    YanıtlaSil
  5. Kitap secimlerin cok guzel yalniz.✌

    YanıtlaSil
  6. Polisiye seviyorsanız , en son okuduğum Hakan Yel'in "Sultana Dokunmak " kitabını öneririm .Mustafa Kutlu kitabını öneririm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mustafa kutlu şu aralar okuduğum yazarlardan. Diğer kitaba da bakacağım. Teşekkürler :)

      Sil
  7. Mustafa Kutlu, sonradan tanıyıp çok sevdiğim bir yazar.

    YanıtlaSil
  8. Aile bir yoğunluk var bu ara.Kitap okuma hızımı da etkiledi bu :( Siz de ne güzel kitaplar okumuşsunuz.Motive edici :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zaman zaman yoğunluk olabiliyor. 10 gündür ben de yoğundum. Kitap okuyamadım :)

      Sil
  9. süper ya çok kitap var gerçekten de... :))

    YanıtlaSil
  10. Valla helal olsun bu kadar kitap okuyan herkese

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel kitaplar okumuşsunuz, hepsinden kısa kıs bilgi sahibi olduk, teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?