İYİLİK İYİLİĞE GEBEDİR - İktİbas#19


İnternette gezinirken bir kısa film gördüm. Bugün için iktibas bölümünde bu kısa filmi sizlerle paylaşmak istedim. İyilik temalı etkileyici bir film. İyiliği gayet güzel ifade etmesinin yanında verdiği başka mesajlar da var. Mesela, iyiliğin istismara dönüşmemesi için kadının verdiği tepki önemli. Gene kadının çocukların gerçeği bilmesi için kek alacak parası olmadığını söylemesi önemli. Zira böyle durumlarda masum gözüken yalanlar ile çocuklar avutulmaya çalışılıyor. Bu da çocuğun yalanı öğrenmesine yol açıyor.
İyiliği yapan kişinin ismini boş vermesi önemli. Zira benliğin ön plana çıkacağı şekilde isim söylemek yardım edilen kişinin mahcubiyetini artırmaktan öteye gitmiyor. Bir faydası olmayacak ise isim söylenmemeli bence.
En önemli çıkarımım ise şu oldu: Yardım edecek birilerini aramaya gerek yok. Marketlerde buna benzer manzaralar ile karşılaşma ihtimali çok yüksek.
İyilik vb. değerlerimizi yaşatmak istiyorsak çocuklara olumlu rol model olmalıyız. Rol model olmadıktan istediğimiz Değerler Eğitimi çalışmasını yapalım bir faydası olmaz.


Tek bir ilgili davranış, sonsuz bir dalga oluşturur. Size geri dönecek bir dalga.

2018 © Arif Öztürk

Yorumlar

  1. Her konuda çocuklarımıza rol model olmak çok önemli. Bir de iyilik yaptığımız insanlara karşılık beklemeden yapmalıyız ki yaptığımız iyiliğin değeri olsun. Yoksa göstere göstere yapılan ve karşılık beklenerek yapılan iyilikler değersiz benim gözümde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benim için de göstererek yapılan iyiliklerin değeri yok..

      Sil
  2. Daha önce izlediğim bir video ama yine duygulandım. Verdiği mesaja katılıyorum. Bu kurguda olduğu gibi olmasa bile ki bu büyük bir tesadüf, iyilik yapan iyilik bulur. İyi insanlarla karşılaşma dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. İyilik yapan bir şekilde iyilik bulacaktır..

      Sil
  3. Merhaba,
    Şimdi siz de düzenlenmekte olan web etkinliğine katılabilirsiniz. Blogum Harika kampanyası ile websiteniz veya blogunuzla kazanmaya aday olun, websitenizi tanıtın, promosyon ödüller kazanın. Sponsorlarımızın desteği ile bloglar arası etkinlik yarışmamızı 2018 yılı içerisinde yeniden düzenliyoruz. Katılım için web sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

    Web : http://www.blogumharika.com/
    Mail: iletisim@blogumharika.com

    YanıtlaSil
  4. çok sevdim, gözlerim yaşardı yaa.

    YanıtlaSil
  5. Belki gerçekten dünyada çok kötü şeyler oluyor bu doğru. Kötülüğün haber değeri yüksek. Ancak dünyada iyilikler, yardımlaşmalar da oluyor. Bunların sürekli gündemde tutulması gerek. Ne bileyim belki haberlerde en az iki üç tane zorunlu iyilik haberleri vermek gerek. Gazetelerde üçüncü sayfa haberleri gibi güzellik, iyilik haberleri de vermek gerek... iyilik kötülükten daha çabuk yayılır, çünkü iyiliktir insana yakışan...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. TV'ler, gazeteler iyilik haberlerini daha çok yapsalar iyilikler daha çok yayılır bence de. İnsanların etkilenmesi daha fazla olur hem. Katkı için teşekkürler :)

      Sil
  6. harika bir paylaşım, özellikle çıkarımlarınız çok önemli noktalar, çok teşekkür ederiz paylaşımınıza...

    YanıtlaSil
  7. Bu videoyu her izlediğimde duygulanıyorum ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Duygulanmamak mümkün değil gibi gerçekten :)

      Sil
  8. Her izlediğimde duygulandığım bir kısa filim.İnsan yeter ki iyilik yapmak istesin beklentisiz.Her yerde bulabilir :) Yeniden hatırlattığın için çok teşekkür ederim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Haklısınız. İnsan ne yapmak isterse ona uygun şeyler bulabiliyor. İyilik yapmak isteyen iyilik, kötülük yapmak isteyen kötülük..

      Sil
  9. Sonradan basimiza kakilacak ve gösteris yapilacaksa o iyilik hic yapilmasin.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

İlmi sima Nedir? Fizyonomi Nedir?

Kozalağın Hikayesi