Ekim'de Neler Okudum? 2018


Osmanlı İmparatorluğunun Kuruluş ve Yükseliş Tarihi - Feridun M. Emecen: Mustafa Necati’nin Dünki Türkiye Dizisi ile Selçuklu’nun kuruluşundan İstanbul’un fethine uzanan bir yolculuğa çıkmıştım. Kurgu ve gerçek tarihin harmanlandığı bu kitapları çok sevdim. Anlatılanların kurgu mu gerçek mi olduğunu anlamak maksadıyla tarihi okumalar da yaptım. Feridun Emecen’in kitapları da onlardan biri. Emecen Osmanlı’nın kuruluş ve yükseliş tarihini tartıştığı bu kitabında dönemin kaynakları ile çağdaş kaynakları harmanlayarak okuyucuya sunuyor. Farklı kaynaklar arasında mukayese yapması bakımında kitabı faydalı buldum.
Üç Psikolojik Soru - A. Kadir Özer: TavsiyeKitap: Üç Psikolojik Soru(7)başlıklı yazımda bu kitabı değerlendirmiştim zaten. Kendini keşfetmek, duygu, düşünce ve davranış dünyasında yolculuk yapmak isteyenler için ideal bir kitap. İçindeki uygulama ve deneylerde kitaba güzellik katmış.
Seyyahların Diliyle Sivas - Adnan Mahiroğulları: Memleket tarihi okumaları arasında okuduğum bir kitaptı. Kitabı Sivas Kitap Fuar’ında görmüş ve ‘Seyyahlar Sivas hakkında ne yazmış acaba’ düşüncesiyle almıştım. Yerli-yabancı seyyahların Sivas’a dair gözlemlerini okuma fırsatı buldum. Kimi zaman eski Sivas sokaklarında yürüdüğümü düşledim. Kimi zamanda anlatılan yerlerin günümüzdeki hallerini düşündüm. 
Tahir Sami Bey’in Özel Hayatı - Mustafa Kutlu: En beğendiğim Kutlu kitaplarında biri. Devletin unutulan kurumlarından birinde arşiv memuru olan Tahir Sami Bey’in doğumdan ölüme uzanan hayatı anlatılıyor. 
Aklını Kullan - Tony Buzan: Zihin Haritaları ile meşhur Tony Buzan’ın Zihin Haritaları konusuna giriş yaptığı temel bir eğitim/uygulama kitabı. Hafıza teknikleri, hızlı okuma teknikleri anlatılsa da kitap temelde Zihin Haritaları üzerine kurulu. Önümüzdeki günlerde aynı yazarın Zihin Haritaları isimli kitabı ile okumalarıma devam edeceğim.

2018 © Arif Öztürk

Yorumlar

  1. Tony Buzan'ın Aklını Kullan kitabını merak ettim..Zihinsel haritalar,ilginç bir deneyim olabilir..Emeğinize sağlık..✔😊

    YanıtlaSil
  2. Aklını Kullan iddialı bir kitaba benziyor. Belleğimizin bir kısmını kullandığımız düşünülürse zihin haritaları fayda sağlayabilir. Paylaşım adına teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Aklını Kullan dikkatimi çekti arkadaşlar gibi benim de. Zihin Haritaları nasıl bir tekniktir,sırf bu nedenle bile okunur.Teşekkürler paylaşım için Arif.Sağlıcakla kal...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Zihin Haritaları konusunda aynı yazarın daha detaylı bir kitabı var. İsmi Zihin Haritaları.

      Sil
  4. Tahir Sami Bey’in Özel Hayatı benimde okuyup beğendiğim bir kitaptı. Diğer kitaplar hakkında bilgim yok. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diğerleri arasında iyilerinden diyebilirim...

      Sil
  5. Son kitap ilgimi cekti 😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Son kitap hakkında değerlendirme yapacağım..

      Sil
  6. Üç Psikolojik Soru kitabı benim de okumayı düşündüklerimden..

    YanıtlaSil
  7. Zihin Haritaları benim de ilgimi çekti. Teşekkürler..

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?