Ana içeriğe atla

Kasım Ayında Neler Okudum? 2018



Fahrenheit 451 - Ray Bradbury



Distopya türünün önemli eserlerinden biri Fahrenheit 451. Yanmayan binaların ortaya çıkışından sonra işi boşa çıkan itfaiyecilerin yeni görevi yakmak olsa ne olur? Hem de kitap yakmak. Teknolojinin hayatın her yerini kapsama aldığı, kitap okumanın tümüyle yasaklandığı bir zamana göz kırpmak isteyenler için okunası bir kitap.

Zor Bir Ailede Büyümek - Craig Buck


Blog yazarı arkadaşlarımızdan Yurdagül Çelik’in önerisiyle okumuştum kitabı. O’nun yazısını okumak isterseniz buraya tıklayın. Gerçekten istifade ettiğim bir kitap oldu. Yazar, travmatik çocukluk yaşantılarının hayata olumsuz etkilerini giderme amacını güdüyor. İlk önce travmatik aile yaşantılarını tanımlıyor, ardından bu yaşantıların olumsuz etkisinden kurtulmak için öneriler sunuyor. 

Sineklerin Tanrısı - William Holding


Uzun zamandır listemde olan, ancak şimdi okuyabildiğim bir kitap. İnsanın içindeki vahşeti gözler önüne seriyor. Kitap, dünya atom savaşının ortasında ıssız bir adaya düşen çocukların yaşadıklarından hareketle insanın içindeki iyi ile kötünün mücadelesini sunuyor. Çocukların adada geçen maceraları okuyucuyu peşinde sürüklüyor. 

Zihin Haritaları - Tony Buzan


TavsiyeKitap: Zihin Haritaları(8) başlıklı yazımda kitap hakkında açıklamalar yapmıştım. Kitap hayatınızı kolaylaştırmak konusunda iddialı: Her şeyi kolay hatırlamanızı, parlak fikirler üretmenizi, sunumlarınızı rahatlıkla hazırlamanızı, tartışmalarda insanları ustaca ikna etmenizi vb. özellikleri artıracağını iddia ediyor. 

İkna Sanatı - Adem Serdaroğlu

Özellikle pazarlama dünyasından hareketle insanları ikna teknikleri anlatılıyor kitapta. Pazarlamacıların kullandıkları üstü kapalı ikna teknikleri, tarihten çeşitli olaylar ile ikna kabiliyeti olanlardan hikayeler, ikna tekniklerinin sosyal hayatta kullanımı gibi konuları ilgiyle okuyacağınızı düşünüyorum. 

Yorumlar

  1. Fahrenheit 451'in filmini izlemiş ve etkilenmiştim. Sineklerin Tanrısı ise şu an elimin altında. Zihin Haritaları dikkatimi çekti. Bu değerli paylaşım için çok teşekkürler Arif Bey :))

    YanıtlaSil
  2. zor bir ailede okumak benimde okuma listemde olan bir kitap , sineklerin tanrısını ise sevmiştim... keyifli okumalar aralık ayında ve 2019 da ...

    YanıtlaSil
  3. Fahrenheit 451 ve Sineklerin Tanrısı benimde okuyup beğendiğim kitaplardandı.
    Diğerlerini henüz okumadım. Tavsiyeleriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Zor Ailede Büyümek ve İkna Sanatı okunacaklar listemde. Zihin Haritaları'nı da not aldım. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. İkisi de daha evvelokuduğum ve keyifle bir daha okuyacağım kitaplar.

    Teşekkürler güzel ömneriler için

    YanıtlaSil
  6. Haklı bir bakış açısı :)

    YanıtlaSil
  7. Çok teşekkür ederim önerim olan kitabı okuyup bana da yer verdiğin için.Senin okuduklarını da ben not alıyorum.Zihin haritaları,elimdeki kiatapları bitirdiğimde öncelikli okuyacaklarımdan :)

    YanıtlaSil
  8. Sineklerin Tanrısını bir arkadasımdan alıp okumustum cok etkilemisti beni. Mercan Adası'nın 1971 ilk baskısı var kitaplıgımda Nurullah Ataç çevirisiyle nerede o yalın dilli iyimser ada dostlugu nerede Sineklerin Tanrısında yasananlar belki de yılların nasıl bir catısmaya bizi sürükledigini cıkarabiliriz bu adalar arasındaki farktan. Utopyaları distopyaları seviyorum Fahrenheit 451 'i yazdım kenara tesekkürler bu güzel paylasım icin :)

    YanıtlaSil
  9. Sineklerin Tanrısı favori kitaplarımdandır. Mutlaka herkesin okuması gerektiğini düşünüyorum. Modern dünyanın yani Atom çağının çocukların masumiyetini bile nasıl değiştirebileceğinin ve insanın içindeki saldırganlığın nasıl ileri boyutlara varabileceğini gözler önüne seren bir eserdir. Fahrenheit 451 de okunası bir eser. Teşekkürler tavsiyeler için. :)

    YanıtlaSil
  10. Fahrenheit 451 okuduğum en iyi distopyalardandı. Geçmişte yaşadığımız bazı meseleleri hatırlayarak geleceğe dair ürpermemi sağladı. Sineklerin Tanrısının filmini de öneririm. Çok çarpıcıydı. Diğer kitapları da inceleyeceğim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Filmini de severek izlemiştim. Teşekkürler :)

      Sil
  11. Güzel Kitaplar :) Sevgimle...

    YanıtlaSil
  12. Fahrenheit i okumak istiyorum. Sineklerin Tanrisini yillar önce okudum ama hic aklimda kalmamis. Bazi kitaplari tekrar etmek veya farkli zamanlarda okumak iyi oluyor 😊

    YanıtlaSil
  13. Fahrenheit 451 ilginc konusuyla okunası bir kitap. Güzel seçimler, teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.