Ocak Ayında Okuduklarım-2019



Momo-Michael Ende

Masal roman niteliğindeki kitap hem çocuklara hem de yetişkinlere hitap ediyor. Okuyucu Momo adlı bir kızla zamanın peşinde koşuyor. Modern zamana dair hicivleri de içinde barındıran roman zamana ve hayata dair farklı bir bakış açısı sağlayacak.

Hazreti Muhammed ve Hayatı

İlçe Müftülüğü tarafından hediye edilen bir kitap. Peygamberimizin(sav) hayatından kesitler sunuyor. Daha önce okuduğum siyer kitaplarını daha çok sevmiştim.

Rüzgarlı Pazar-Mustafa Kutlu

Rüzgarı eksik olmayan bir pazarda satıcıların gerçek hikayesi anlatılıyor kitapta. Pazarın, yokluğun, yoksulluğun, varoşların hazin hikayesi farklı ufuklara açıyor insan zihnini. Dilencisi, çaycısı, köftecisi ile gönlü zengin insanların pazarı: Rüzgarlı Pazar.

Bir İdam Mahkumunun Son Günü-Victor Hugo

İdam cezasına başkaldırı niteliğinde bir kitap. İdam cezasına çarptırılan bir mahkumun hayatının son anlarında yaşadığı duygu ve düşüncelerden oluşuyor kitap. 

Hafıza-Yılmaz Özakpınar

Hafızanın işleyişi etrafında genel bilgilerin verildiği bir kitap. Hafıza üzerine ilk araştırmalardan başlayıp yakın zamana kadar olan bakış açısı sunuluyor. Hafıza konusuna ilgisi olanlara tavsiye olunur.

Ciğerdelen-Safiye Erol

Safiye Erol'un ustalıkla kaleme aldığı Rumeli romanı. Osmanlı'da serhat boylarının yaşamanı gözler önüne seren roman, Balkanlar'dan adım adım geri çekilişin hüznünü yansıtıyor.

Takipte Kalın!

Yorumlar

  1. momoyu bende çok okumak istiyorum ama bir türlü denk gelmedi.

    YanıtlaSil
  2. Momo son yıllarda okuduğum en güzel kitaplardan biriydi benim için. Rüzgarlı Pazar'ın üzerinden çok zaman geçti, Nimetle Cesur'a selamımı iletir misiniz.
    Bir İdam Mahkumunun Son Günü, yakında okuyacaklarım arasında.

    YanıtlaSil
  3. Ciğerdelen çekti dikkatimi kitapların arasında... İlk defa duyuyorum bu kitabı...
    İlk fırsatta inceleyeceğim.
    Tavsiyelerine sağlık ♥

    YanıtlaSil
  4. Momo benim için de 2019'un ilk kitabı oldu. Çok keyif aldım okurken. :)

    YanıtlaSil
  5. Momo'yu zevkle okumuştum, bununla ilgili yorum yazım da var. Diğerlerini okumadım.Gerçi bu aralar pek okuyamıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Momo'yu çok duyuyorum olay olan oyunu dışında sanki filmi de çekildi diye hatırlıyorum ama yanlışta olabilir. Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  7. Bir idam mahkumunun son günü kitabının radyo tiyatrosunu dinlemiştim, çok güzeldi. Size de tavsiye ederim. Hafıza kitabını da merak ettim inceleyeceğim...Teşekkür ederim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  8. Momo'yu merak edenlerdenim ben de.

    iyi okumalar size.

    YanıtlaSil
  9. Yeğenimden Momu'yu almış ve severek okumuştum ben de....

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?