Küçük Prens'in Peşinde I KitapYorum(22)


Küçük Prens çoğu kişinin en azından adını duyduğu bir kitap. Çocuklara ve yetişkinlere hitap etmesi, yaşarken öğrendiğimiz yanılgılı düşünceleri ustalıkla hicvetmesi yönleri ile herkesin beğenisini toplayan bir kitap. Küçük Prens’ten sonra farklı yazarlar tarafından kitabın devamı olabilecek muhtelif kitaplar yazılmış. Bunlardan biri de Hasan Bacanlı’nın yazdığı Küçük Prens’in Peşinde.
Yazar eğitim psikolojisi alanında akademisyen. Akademik türde bir kitabını ararken bu kitaptan haberdar oldum. Yorumların olumlu olması, kitabı cazip hale getirdi ve bugün itibariyle okudum kitabı.
Yazar Küçük Prens’e dair zihninde oluşan boşlukları doldurmak için yola çıkıyor. Küçük Prens’te merak edilenler, Küçük Prens’in gezegeni, koyunu gibi konularda arayışa çıkıyor yazar. Bu arayış tabii ki, Küçük Prens’in pilot ile karşılaştıkları noktada, çölde başlıyor.
Bu arayışta yazar Küçük Prens’i buluyor. Beklemediği bir anda Küçük Prens gezegeninden çıkıp geliyor. Arkadaşlıkları başlıyor. Bu sayede yazar Küçük Prens’e merak ettiklerini soruyor. Gezegenindeki hayatını daha detaylı anlatıyor Küçük Prens. Sonra çölde karşılaştığı insanlarla olan münasebetine değiniyor. Hayretleri, sevinçleri, üzüntüleri ve yorgunlukları ile Küçük Prens’i biraz daha büyümüş olarak görüyoruz. Bu büyümenin etkisi ile Küçük Prens daha az soru sormaya başlıyor. Tıpkı yetişkinler gibi. Söylenenleri daha az tekrar ediyor ve diyor ki, ‘Artık çabuk öğrendiğim için tekrar etmeme gerek kalmıyor.’ Küçük Presn’in ağır ağır büyüdüğünü, yetişkinlerin sıkıcı dünyasına adım atmaya başladığını sezinliyoruz.
Küçük Prens’in Peşinde hem yetişkinlere hem de çocuklara hitap eden bir kitap. Küçük Prens’e dair merak edilenlere bir kapı aralarken, insanı kendi içinde bir yolculuğa davet ediyor. Bu yolculukta kendimize dair farkındalıklar edineceğimiz muhakkak.  Beğenerek okudum.

İktibaslar

‘Her günün kendine göre yükü vardır. Dün geçmiştir, yarın gelmemiştir. Elimizde olansa bugündür, yaşadığımız zamandır. Yarın için bugün üzülmemek istiyorsak, bugünü elimizden geldiğince dolu ve doğru yaşamaya çalışmamız gerekir.’
‘İnsanlar çeşmeleri evlerine kadar getirdiler. Sonra da çeşmeye giderken yapacakları yürümenin yerini tutacak yürüyüş bandı olmak zorunda kaldılar.’
‘Sevgi karşındakinin kendisi olmasına izin vermek ve onu korumakla olur.’

Yorumlar

  1. teşekkürler harika tanıtım için...

    YanıtlaSil
  2. Küçük Prens efsane bir kitaptı. Devamı niteliğindeki bu kitap da merakımı uyandırdı. Çok güzel anlatmışsınız. Özellikle "Sevgi karşındakinin kendisi olmasına izin vermek ve onu korumakla olur.’sözünü çok beğendim. Teşekkürler 😊🤚

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Küçük Prens'i sevenlerin bu kitabı da seveceğini düşünüyorum.

      Sil
  3. Küçük Prensi okumaya çocuklardan daha çok yetişkinlerin okumaya ve anlamaya ihtiyacı var. Öyleyse, tüm yetişkinler Küçük Prensi okuyun.
    Tanıtım ve tavsiye için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocuklardan çok yetişkinleri hedef alıyor gibi zaten kitap.

      Sil
  4. "Küçük Prensi Peşinde"n gidiyorsa bir yazar, eminin okumaya değerdir. Oldukça ilgi çekici geldi bana..

    YanıtlaSil
  5. Yorum için teşşekürler. Küçük Prensin ardından okunmalı gibi geliyor yorumdan

    YanıtlaSil
  6. Cidden çok güzel bir kitap herkese tavsiye ederim. Bu arada blogunuz çok güze takibe hemen aliyorim sizide bizim blogumuzda gormek memnun edsr :)

    YanıtlaSil
  7. İlk defa bu tarz bir kitap duydum hocam.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?