Şubat Ayında Okuduklarım-2019

Okul Sıkıntısı

Daniel Pennac tarafından yazılan kitap hem öğrenci hem de öğretmen gözünden okul ve eğitime ışık tutması bakımından okulla ilgili birçok kitaptan ayrılıyor. Biyografik roman özelliğinin yanısıra sanki bir deneme okur gibi hissettim kendimi. Öğrencilik yıllarındaki halini tembel teneke ifadesi ile tanımlayan yazar, öğretmenlik hayatından kesitler de sunuyor okuyucuya. Bilhassa eğitimcilere tavsiye olunur.

Çocuk ve Ergenler İçin Şema Terapi

Gelişim Psikolojisi ve Bilişsel Terapi modeli çerçevesinde oluşturulmuş Şema Kuramı’nın çocuk ve ergenlere yönelik uygulamalarının anlatıldığı kitap. Çocuk ve ergenlerle çalışan bir psikolojik danışman olarak kitaptan edindiğim güzel hususlar oldu. 

Güvercin Gerdanlığı - İbn Hazm

10 veya 11. yüzyıllar Endülüs’ünde yazılan kitap aşkın mahiyetini anlatmak amacı taşıyor.  Fuzuli’nin  Leyla ile Mecnun’unu, İskender Pala’nın Kitab-ı Aşk’ını daha çok beğenmiş olsam da beşeri aşk açısından önemli gözlemleri var yazarın. Kitabı okuyunca şunu da görmek mümkün: 10. yüzyıl da olsa, 21. yüzyılda olsa insanın duyguları aynı.

Eşikaltı Büyücüleri - Ahmet Şerif İzgören

Reklam dünyasının ölüm, cinsellik, dehşet üçlüsünü nasıl kullandığını reklam örnekleriyle anlatıyor İzgören. Daha çok subliminal olarak ifade ettiğimiz eşikaltı mesajların reklamlar açısından önemi vurgulanırken; reklamın hedefinde yer alan -bilhassa gençlerin- dikkatli olmasının önemi göze çarpıyor.

İyiler Ölmez - Mustafa Kutlu

Aylık Kutlu okumalarımdan biri. Kitabı bir çırpıda okuyor, adları unutulsa da hala iyi insanların var olduğunu görüyorsunuz.

Kendini Aramak-İhsan Fazlıoğlu


İnsan ve tarih yazıları alt başlığıyla sunulan kitap insanı tartışıyor. Yazarın dergilerdeki yazılarından derlenen kitap insanın dünü, bugünü ile mahiyeti hakkında çeşitli perspektifler sunuyor. Zaman zaman felsefik tartışma ve tanımlamalar yorucu olsa da okumaya değer.

Takipte Kalın!

Yorumlar

  1. Merhaba.
    Darısı MArt Ayına diyelim.
    Güvercin Gerdanlığı ve Mustafa Kutlu kitaplarını okumayı istiyorum. Ancak sırası ne zaman gelir bilemiyorum.
    İyi geceler

    YanıtlaSil
  2. kitap listesi için teşşekür edriz...

    YanıtlaSil
  3. Güvercin Gerdanlığı'nı öğrencilik yıllarımda okumuştum. Kitabı kime verdiysem artık yıllardır gelmedi geri. Kitaplığımdan böyle eksilen kitapların yerini yenileriyle doldurmak çok zor oluyor benim için. Kitapla birlikte, altınız çizdiğim satırlar, satın alırken, okurken düştüğüm notlar da geri gelmiyor artık.

    YanıtlaSil
  4. pennac'ın çok eğlenceli kitaplarını okudum yaa bunu bilmiyodum :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?