Ana içeriğe atla

Nisan Ayında Okuduklarım-2019

Kendini Bulmak - İhsan Fazlıoğlu

Geçtiğimiz aylarda yazarın Kendini Aramak isimli kitabını okumuştum. kitap onun devamı niteliğinde. Tarihi, felsefi ve dini perspektiflerden hareketle insanı bulmaya çalışıyor. Yazarın kullandığı felsefi dil zaman zaman kitabı anlaşılmaz hale getiriyor.

Rehberlikte Bütüncül Psikoterapi - Tahir Özakkaş

Tahir Özakkaş, Psikoterapi üzerine eğitimler veren bir psikiyatrisi. Kitap, yazarın çeşitli kurumlarda yaptığı konuşmaların dökümünden oluşuyor. Ergenleri anlamak ve kişilik özellikleri üzerinde kültürün etkisi dikkat çeken başlıklar arasında yer alıyor. Farklı yerlerde olsa da aynı konular konuşulduğu için kitabın bazı bölümlerinde tekrarlar. var.

Modern Psikoloji Tarihi

Psikolojinin felsefeden ayrılarak bilim haline gelmesi süreci ile daha sonraki gelişimini anlatıyor kitap. Psikoloji öğrencileri için ders kitabı niteliğinde(Belki ders kitabı olarak kullanılıyordur).

Fark Et Düşün Hisset Yaşa - Hakan Türkçapar

Nisan ayının en verimli kitabı. Aynı zamanda -yukarıdaki kitapların aksine- herkese hitap ediyor. Ülkemizde Bilişsel Davranışçı Terapinin önde gelen isimlerinden Hakan Türkçapar'ın kaleme aldığı kitap kendi kendine yardım kitabı. Anlaşılır, sade ve kısa içeriği sayesinde herkesin okuyabileceği bir kitap. Günübirlik sıkıntıların çözümünde faydalı olacağını düşünüyorum.

Yorumlar

  1. Çok verimli bir ay olmuş teşekkürler

    YanıtlaSil
  2. Kitap okuma hızınıza maşallah diyorum Arif Bey.

    YanıtlaSil
  3. Eski Ramazanlar mim yazımı hazırladım ve sizlerin beğenisine sundum. Okumak için lütfen blogumu ziyaret ediniz.

    YanıtlaSil
  4. kitaplar güzelmiş,kişisel gelişim kitaplarını zaman zaman okumakda fayda var bence,her insan kendini geliştirmeli,olgunlaşması için..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsanın kendini olgunlaştıracak okuma ve tecrübelere ihtiyacı var.

      Sil
  5. Okumadığım, hatta ilk defa haberdar olduğum kitaplar.
    Siz okudunuz, bizi haberdar ettiniz. Eyvallah..

    YanıtlaSil
  6. Gerçekten okunacak o kadar çok kitap var ki.

    YanıtlaSil
  7. Maşallah ben bu ay yavaştim biraz 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.