Tomara Şelalesi

Sivas'ın Karadeniz'e uzanan eli olan Akıncılar'dan başlayıp, Gölova'dan devam eden yolculuğumuz Giresun, Gümüşhane, Sivas üçgeninde devam etti. İklim olarak, kültür olarak, mekan olarak bu üçgeni ziyadesiyle hissettik. Mekan olarak bir Giresun'a yaklaştık, bir Sivas'a. Buralar üç şehir merkezine de uzak olsada il sınırları itibariyle bu üç şehrin kıyısında bulunan yerler. Karadeniz'e girdiğinizi hissettiren virajlı yolları dönerken yöre insanının mekansal anlamda olduğu gibi kültürel anlamda da birbirleriyle olan benzerliğini düşündüm. Neyse mevzuya dağıtmayalım. 


Tomara Şelalesi, Gümüşhane ili Şiran ilçesinde bir şelale. Şiran'a 23, Gümüşhane'ye 113 km uzaklıkta olan şelaleye biz Sivas, Akıncılar ilçesinden gittik. Akıncılar'dan Tomara şelalesi ise yaklaşık 100 km. Karadeniz'in virajlı yollarında süren yolculuk zaman zaman yorucu olsa da şelalenin güzelliği, ortamın doğal florası, berrak ve köpüklü suların kayaların arasından fışkırması bu yorgunluğu unutturuyor.


Tomara Şelalesinin bir diğer adıda Kırk Gözeler. Şelale tek bir kaynaktan değil, irili ufaklı 40 kaynaktan çıktığı için bu ismi almış. Köpükler o kadar berrak, manzara o kadar güzel ki... Arka planda kalan yeşilliklerle birleşince şelalenin seyir keyfi daha da artıyor.


Şelalenin dereyle birleştiği noktada ayaklarını suya sokan insanlar var. Biz de ayaklarımızı suya soktuk. Fakat su o kadar soğuk ki, hemen çıkarmak istiyorsunuz ayaklarınızı sudan.

Oğlumla seyir terasına doğru çıkıyoruz.
Şelale tabiat parkı olarak kabul edilmiş. Etrafa yapılan tesisler şelaleye olan ilgiyi artırmış olmalı. Marketi, mescidi, lokantası, temiz lavaboları, yürüyüş yolları ve seyir terası ile bir kompleks haline getirilmiş alan. Seyir terasından şelalenin manzarasını izlemek diğer yerlere göre daha keyif veriyor.














Yorumlar

  1. Harika bir doga parcasi yer ayirdiginiz icin tesekkurler

    YanıtlaSil
  2. Tomara şelalesini daha önce görmemiş olsam da, bu enfes yer ile ilgili yazdıklarınızı görseller ve özellikle videoyla taçlandırmanız sayesinde "güzelliği" hissedebildim :) Şelale sesi iyi geldi, teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  3. sivas karadeniz tarafında olduğu için şahane güzelliklerle doludur aslında...resimler de bunu gösteriyor,emeğinize sağlık..😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sivas merkez olmasa da bazı ilçeleri Karadeniz'e yakın.

      Sil
  4. Çok güzel bir gezi olmuş, fotoğraflarda harika elinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. site temanız oldukça sade olmuş ;)

    YanıtlaSil
  6. ne güzel bir yer. Karadeniz tarafına hiç gitmedim ama merak ediyorum

    YanıtlaSil
  7. Sivas doğumluyum ama memleketimi bilmiyorum :( Uygun bir zamanda doğduğum topraklara geleceğim inşallah...

    YanıtlaSil
  8. ne güzelmiş bayıldım teşekkür ederiz...

    YanıtlaSil
  9. hiç bilmediğim duymadığım yerler. aklımda olsuuun bi de doğuya bi gideyim bi ara barik :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Doğusuyla batısıyla memleketin her köşesini gezmek lazım.

      Sil
  10. Boşuna dememişler su da hayat vardır .
    Çok güzel öyle şelalenin karşısına oturacak çay içeceksin .
    En son gittiğim şelale van muradiye de şelalesi . Suyu çok severim ama içinde balık oldu mu daha çok severim :)

    YanıtlaSil
  11. Tomara Şelalesi görür görmez bayıldığım bir yer oldu, muazzam :)

    YanıtlaSil
  12. Tomara Şelalesini daha önce duymamış olsam da sayenizde gezip gördüm. video hele ki şu sıcak yaz akşamında inanılmaz iyi geldi çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  13. Cennet gibi yerler. Resimlerin her biri ayrı güzellikte ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?