Film Tavsiyesi: Küçük Dahi Vitus


Normal olmak mı, dahi olmak mı? Tercih hakkınız olsaydı, hangisini tercih ederdiniz? Birçok insan dahi olmak cevabını verse de normal olmanın kıymeti tartışılmaz. Küçük Dahi Vitus filminin çocuk kahramanı Vitus birçok alanda yetenekli bir dahidir Hafıza, üretkenlik gibi yeteneklerinin yanı sıra mükemmel derecede piyano çalmaktadır.

Bir çok dahinin olduğu gibi Vitus da bazen sosyal anlamda uyumsuz olabilmektedir. Vitus'un en sevdiği şey marangoz dedesinin atölyesinde keyfince vakit geçirmektir. Çünkü sadece dedesinin yanında özgürce davranabilmektedir.

Anne ve babasının Vitus'tan tek beklentisi ünlü bir piyanist olmasıdır. Vitus'un kendine dair hayali ise normal olmak, daha doğrusu kendi olmaktır. Bunu izleyiciyi şaşırtıcı bir şekilde başarır.

Film ebeveyn olarak bizlere kendimizi sorgulama fırsatı sunuyor.

Takipte Kalın! 

Yorumlar

  1. Dahi olmayı ben de şahsen asla istemezdim ama sevdiğim parçaları çalabilecek kadar piyano bilmeyi isterdim. :) Filmi mutlaka izlemek isterim. Çok teşekkürler sayenizde duydum haberim yoktu bu filmden.

    YanıtlaSil
  2. Filmi not ettim,izleyeceğim uygun zamanda :)

    YanıtlaSil
  3. Sorgulatan ve yol gösteren film öneriniz için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Dahi olmanın sosyal ve psikolojik yükü çok fazla aslında.Güzel bir filmmiş.Not aldım.

    YanıtlaSil
  5. Üstün zekalı, yada dahi olmak bir sorun ence. Hem o kişi için hemde aileldi için. Cünkü bu gibi kişilerin değerlendirilebileceği, uygun egitim alabilecegi imkanlar yok denilecek düzeyde. Filmi mutlaka izleyeceğim

    YanıtlaSil
  6. bilmiyodum saool not aldım en kısa zamanda izleriim :)

    YanıtlaSil
  7. awesome article,
    thanks for sharing and have a nice day

    YanıtlaSil
  8. PAYLAŞIM İÇİN ÇOK TEŞEKKÜRLER ARİF BEY ÇOK GÜZEL BİR TAVSİYE.

    YanıtlaSil
  9. son yazıma bi baksanaa :)

    YanıtlaSil
  10. Ne kadar güzel bir konusu var. Çok merak ettim. Daniel Keyes'in Algernon'a Çiçekler kitabı geldi aklıma. Duygulanarak okumuştum. Tavsiye ederim :)

    YanıtlaSil
  11. hımm gerçekten izlenesiymiş, teşekkür ederim paylaşım için.

    YanıtlaSil
  12. Çocuklarımın dahi olmasını istemezdim, bırakın dahi olmasını biraz sorgulayan çocuk bile bizim eğitim sisteminde pek sevilmiyor, dışlanıyor. Filmi bilmiyordum, izlemek lazım.

    YanıtlaSil
  13. Çok iyiymiş konusu Arif Bey. Pek film izleyemem ama böylesini izlemek şart, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  14. Dahiler genelde yalnızlar,aslında normal olmak daha iyi sanırım.
    Güzel bir filme benziyor,bakacağım :)

    YanıtlaSil
  15. Bende normali tercih ederdim sanırım.Dahi olmak ya da dahi bir çocuğa sahip olmak her açıdan zordur sanırım. Hep öyle bir algı var.Filmi izlemek isterim, listeme alayım.

    YanıtlaSil
  16. ben de dahi olmak isteyenlerdenim :) özellikle piyano çalmayı çok isterdim org deniyorum ama gerçekten çok zor... Değişik bir filme benziyor, umarım izlerim teşekkürler öneri için :)

    YanıtlaSil
  17. Dahi olduğunu bir süre belli etmiyeylerdi iyiydi çocukluğunu rahat yaşardı gerçi son dönemlerde moda ıq ölçtürmek teşekkürler tanıtım için.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?