Tarihin Satır Aralarından-2



Tarihin Satır Aralarından(2), bugün paylaşacağım kitabın adı. Adından anlaşıldığı üzere bir tarih kitabı ve birincisi de var. Tarih sever biri olarak ilgimi çeken bir kitap. Tarihe çok ilgisi olmayanların da seveceğini düşünüyorum. Çünkü ağır, sıkıcı bir kitap değil. Daha kapağı açmadan kitap kendine çekiyor beni. Kapağında aynı tasa kaşık sallayan askerler var. Tasın içerisinde ne çorbası olduğu belli olmuyor fotoğrafta. Cihan Harbinde Filistin Cehpesi'nde çekilmiş. Kitabı henüz açmadan tarihin satır aralarında yolculuk başlıyor. Bu yolculuktan sonra arka kapağı incelerken okuduğum, 'Sahip olduğumu değerlerin şuurunda olmamız temennisiyle tarihin satır aralarında bir yolculuğa çıkıyoruz.' cümlesine hak veriyorum.

Kitabın içerisinde birbirinden bağımsız onlarca tarihi anektod var. Bu anektodlar arasında Nasreddin Hoca'nın eşeğe ters binmesinin asıl sebebi hafızamda kalanlardan. Malum ulemadan bir zat olan Hoca Nasreddin medresede ders vermektedir. Hoca akşamları evine dönerken talebeleri peşinden gelerek sorular sormaktadır. Hoca da talebelerine arkasını dönmemek için eşeğe ters binmiştir. Mizahi yönleriyle hafızamızda tazeliğini koruyan, hatırlayıp tebessüm ettiğimiz bu olayın aslını Tarihin Satır Aralarından kitabında okudum.
Buna benzer anektodlar çok fazla kitapta. İstanbul'un servileri ve hususiyetleri, Süleyman Nazif'in Enver Paşa'nın babasına cevabı, Aksaray'ın temelinden eğri yapılan minaresi, eski esnaf cezaları ve daha onlarca anektod kitapta okuyucu bekliyor.
Uzun zamandır elimin altında olan, her gün açıp birkaç sayfa okuduğum bir kitap, Tarihin Satır Aralarından 2.

Takipte Kalın! 

Yorumlar

  1. Bu tarz kitapları çok seviyorum, not ettim, çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Hiç tarihi kitap okumadım . Birgün denemek gerekir

    YanıtlaSil
  3. Sayfanızdayken yazarı merak edip, gitmiştim. Şimdi tekrar buradayım. Ben de yazarı tanımak açısından bir kitabını okumak isterim. Teşekkürler...

    YanıtlaSil
  4. Tarih okuduğuma göre okumam gereken bir kitap sanıyorum. Hemen bakacağım. :D

    YanıtlaSil
  5. Keyifli okumalar. Anektodlar şeklindeki tarih kitaplarını seviyorum :)

    YanıtlaSil
  6. Ben de tarih kitaplarını severim. Kitabi not aldım teşekkürler ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

İlmi sima Nedir? Fizyonomi Nedir?

Kozalağın Hikayesi