Kağıt Katlama Oyunu-1


Kağıt Katlama Oyunu-1
Prof. Dr. Ryuta Kawashima
Adem Fidan(Türkçesi)
Çamlıca Çocuk Yayınları

Daha önceki paylaşımlarımda bazen çocuklar için kitap tavsiyeleri yapacağımı söylemiş, fakat paylaşımlarıma devam edememiştim. Çamlıca Çocuk Yayınları'ndan çıkan Kağıt Katlama Oyunu-1(Origami) etkinlik kitabı çocuk kitabı paylaşımına kaldığımız yerden devam edelim istedim. Kitabı bir kaç gün önce 4 yaşındaki oğlum için aldık. O günden beri nerdeyse elinden düşürmüyor. Kontrollü bir şekilde makas tutmayı öğrenirken, kağıtları katlamaya çalışarak parmakları gelişiyor. Esasında kitap Zeka Geliştiren Faaliyetler serisinin 4. kitabı olarak yayınlanmış. Oğlumla kitaptaki etkinlikleri bitirdiğimizde serinin diğer kitaplarını da almak istiyoruz. Tabii etkinliklerin faydası bununla sınırlı değil.
Kitabın giriş kısmında yazarların ifade ettiğine göre origami etkinlikleri beyin gelişimini de olumlu yönde destekliyor.
Tohoku Üniversitesi, Gakken Education Publishing ve Çamlıca Çocuk tarafından yapılan ortak deneylerde kağıt katlama, kağıt yapıştırma gibi etkinliklerin beyindeki prefrontal korteksi aktif hale getirdiği tespit edilmiş. Prof. Dr. Ryuta Kawashima bu çalışmalara öncülük eden kişi olarak çocuklara yönelik basit origami etkinlikleri geliştirmiş.
Etkinlikler azdan çoğa, kolaydan zora doğru ilerleyor. Etkinlik yaparken, çocuğunuzun konuşmasını, ortaya çıkan bazı şekilleri oyuncak olarak kullanmasını, taklit etmesini sağlarsanız, hem daha eğlenceli hem de daha faydalı olacaktır.
Kitabın bir kaç sayfasını incelemek için buyrun: https://www.camlicakitap.com/Data/EditorFiles/PDF/9786055101459-zeka-gelistirici-faaliyetler-4-kagit-katlama-1-a4.pdf

Takipte Kalın! 

Yorumlar

  1. Benim pek yeteneğimin olmadığı şeyler bunlar.
    Bloğuna mail abonelik butonu eklersen daha rahat takip edebilirim. Zira tesadüfen karşıma çıkınca bloğuna uzun zamandır uğramadığımı fark ettim. Mail olarak yeni yayınlar gelince sonradan geri dönüp takip imkanım oluyor:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öneri için teşekkürler. Kısa sürede mail abonelik butunu ekleyeceğim.

      Sil
  2. Bazen videoları durdurarak yapmaya çalışıyorum. Diğer türlü dediğiniz gibi bir yerden sonra kaçıyor.

    YanıtlaSil
  3. Çocukken çok severdim ama o zaman sadece tv da izleyebildiğim kadarıyla. O zamanlar youtube videoları ve böyle kitaplar pek yoktu. Şimdiki çocuklar daha şanslı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eskiden imkan yoktu, yapmaya çalışıyorduk. Şimdi imkan var, çocuklar yapmak istemiyor.(Genelde teknolojik aletleri tercih ediyorlar.)

      Sil
  4. Çok güzel bir çalışma, teşekkürler Arif Bey.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel düşünmüşsünüz hocam 👍

    YanıtlaSil
  6. Yetişkinlerle çalışıyorum ama bana çocuklarla ilgili çok soru geliyor.Bu etkinliği söyleyeyim soranlara.Teşekkürler Arif :)

    YanıtlaSil
  7. :) Eskiden oyuncak seçeneği azdı hatta maddiyatsızlıklardan dolayı çok alınmadığından popüler oyuncaklarımız eğlencelerimizdi ama artık oyuncak yapanlar çok az emeklerinize sağlık Arif bey

    YanıtlaSil
  8. Küçük çocukları olanlara çok faydalı olabilecek bir kitap. Az yapmadık kızımla biz de böyle kes yapıştır, boya :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz de oğlumla yapıyoruz. Eğlenceli oluyor.

      Sil
  9. Kızım çok sever bu tarz el işlerini. Kitabı not aldım teşekkürler ☺️

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?