Ana içeriğe atla

Ekim'de Neler Okudum? 2019

Sözün Doğrusu (1. ve 2. cilt)

Yavuz Bülent Bakiler tarafından hazırlanan kitap, Türkçe'nin önemini anlatıyor. Türkçe'nin doğru ve güzel kullanımını dert edinen Yavuz Bülent Bakiler, verdiği misaller ile doğru Türkçe kullanımını okuyucuya ulaştırıyor. Kitap hakkında değerlendirme yazım TavsiyeKitap: Sözün Doğrusu(14) başlıklı yazımda.

Kabuğuna Sinmiş Adam - Anton Çehov

Kitabı Kidega'dan(Kidega.com) hediye olarak almıştım. Kidega.com başlatmış olduğu kampanya ile  5-6 kitap arasından seçtiği birini müşterilerine hediye ediyor. Alışverişim sırasında Kabuğuna Sinmiş Adam'ı seçmiştim. Kitap ünlü hikaye yazarı Anton Çehov'un hikayelerinden oluşuyor. Hikayelerde yoksulluk, aşağılık duygusu gibi temalar ön planda yer alıyor.

İnsan Nedir? - Mark Twain

Mark Twain tarafından yazılan kitap İnsan Nedir? meselesini tartışıyor. Genç ve yaşlı iki kişinin tartışması şeklinde ilerleyen kitabın hikayesi hayli ilginç. Mark Twain senelerce kitabı yayınlayıp yayınlamamak hususunda tereddüt etmiş. Nihayet sınırlı sayıda bastırdığı kitabı 250 kişiye göndermiş. Kitapta, yaşlı adam(Mark Twain'in görüşünü savunan) 'İnsan bir makinedir. Dışarıdan ne verilirse onu işler. Kendinden kattığı bir şey yoktur.' görüşünü savunuyor. Genç adama bu iddiasını kabul ettirmeyi başarıyor.

Göğü Delen Adam - Erich Scheurmann

Göğü Delen Adam modern dünyamızın ustalıkla tenkit edildiği bir eser. Bazı hususlarda yazarla aynı fikirde olmasak da, çok can alıcı tespitleri olduğunu söylemeliyim. Bir kabile reisinin bakış açısıyla modern insanın hayatı ele alınıyor. Göğü Delen Adam ismi de modern dünyamızda ilkel olarak nitelediğimiz bir kabilenin tanımlaması: Deniz ile göğün birleştiği noktada, göğü delercesine tek nokta halinde çıkıp adaya gelen modern insanı ifade ediyor.

Hayatın Anlamı Var mı? - Erol Göka

İnsanı anlama yolculuğunda 'Hayatın bir anlamı var mıdır?' sorusunun cevaplanması lazım. Erol Göka Hayatın Anlamı Var mı? kitabında bu sorunun peşine düşüyor. Muhtelif düşünür ve psikoterapistlerin hayatın anlamına ilişkin söylediklerini izah ettikten sonra kendi düşüncelerini dile getiriyor.

Takipte Kalın! 

Yorumlar

  1. Göğü Delen Adam'ı beğenerek okumuştum. Kabuğuna Sinmiş Adam, ismi ve konusu ile dikkatimi çeken bir kitap oldu.

    YanıtlaSil
  2. Göğü Delen Adam ve Hayatın Anlamı Var mı? kitapları ilgimi çekti, not aldım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkisini de seveceksiniz diye düşünüyorum.

      Sil
  3. Keyifli okumalarınız olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Ben çok fazla Kitap okuyamıyorum Ama sizin gibi kitap okuyan ve tanıtan Blogger arkadaşlar sayesinde yavaş yavaş da olsa kitap okumaya başladım kitap tanıtımlarınız için çok teşekkür ederim keyifli okumalar

    YanıtlaSil
  5. Kitabı okumadan önce benim aklıma gelen de aynı şeydi.

    YanıtlaSil
  6. Ne güzel kitaplar okumuşsun.Bunların arasında okuduğum yok.Hikayelerin olduğu kitabı okumak isterim.

    YanıtlaSil
  7. Çehov ve marc Twain i ben de severim 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.