İnsan ve Hayat Dergisi, Kasım sayısında yer alan bir yazı önemli gördüğüm bir hususu dile getirmiş. 'Zihin Donar mı?' alt başlığıyla sunulan yazıda sürekli korkuya maruz kalan beynin düşünme bölgelerinin donduğu ifade ediliyor. Daha önce farklı kitaplarda okuduğum bu bilgiyi dergi vesilesiyle tekrar hatırlamış oldum.
'Araştırmalar, düşünme anlama öğrenme bölgesine hitap eden çocukların; panikletilmiş, korkutulmuş, çocuklara göre daha başarılı, sağlıklı, güçlü ve mutlu bir hayat sürdürdüğünü gösteriyor. Devamlı korkudan beslenen ve korku ile süslenen medya ve TV, çocukların ve gençlerin düşünme bölgelerini adeta dondurabiliyor. Reflekslere tepki vermeyen neslin zihin yapıları böyle şekillendiriyor.Geleceğe sağlıklı nesiller bırakmak adına çocuklara ve öğrencilere mesajları, onları panikletecek şekilde değil, anlamaları ve idrak etmesini sağlayacak şekilde iletmek gerekiyor. Bu onların zihnini açacaktır. Öğrenmeye açık beyin her şeyi daha doğru anlayacak ve insanı korkutmaya çalışan her çeşit şeye karşı daha akılcı çözümler üretecektir.' İnsan ve Hayat Dergisi, Kasım-2019
Zihin öğrenmeye veya çevreye kendini kapatabilir
YanıtlaSilBunun en iyi örneği otizm.
Düşünme alanını kapatan olgular üzerinde çalışmalar yapılıyor.Bir çok araştırma bu durumun beslenmeye bağlı(bağırsak geçirgenliği) olduğunu savunurken bazı araştırmacılar ise psikolojik etkilerden kaynaklandığını söylüyorlar.
Umarım her iki yoldan biri bu konuda net olan bilgiye ulaşır.
Çevremizde otizm ve içe kapanma rahatsızlıkları son bulur.
Katkı için teşekkürler.
Sildonar ve tutulur eveeet alıntıdaki durumdaa :)
YanıtlaSilherkesin zihnini bir dönem kapattığına eminim :) kalemine sağlık
YanıtlaSilbu özellikle çocukluk yaşlarda,ergenlik dönemlerinde veya ciddi hayal kırıklığında olabiliyor
SilŞu beynimizin neleri var be hocam.
YanıtlaSilKendilerine cok buyuk kötülük, taciz yapan insanlara karşı da korkanlar eline fırsat geçse de karşı gelemiyor diye okumuştum.
YanıtlaSilŞuan bizim toplumumuz kapatmış gibi sanki
YanıtlaSil