Psikolojiyi Değiştiren Kırk Çalışma(32)



Psikolojiyi Değiştiren Kırk Çalışma&Psikoloji Araştırmaları Tarihinde Yolculuk
Roger R. Hock
Ayşe Ayçiçeği-Dınn
Kitabevi Yayınevi
414 sayfa

Felsefeden ayrılıp yeni bir disiplin olarak ortaya çıkışından sonra psikoloji geniş bir yelpazeye yayılmaya başladı. Ana çalışma alanı insan olduğu için geniş bir yelpazeye yayılması kolay oldu. Bugün gelinen noktada psikoloji eğitimde, orduda, sağlıkta, insan kaynaklarında, pazarlamada, siyasette, reklamcılıkta ve daha birçok alanda istifade edilen bir disiplin. Sosyal psikoloji, bilişsel psikoloji, eğitim psikolojisi, danışmanlık psikolojisi gibi bir çok alt dala ayrılan psikolojide her gün çok sayıda araştırma yapılıyor, makale yayınlanıyor. Psikoloji alanında çıkan kitapların sayısı da süratle artıyor. Psikoloji alanında yapılan çok sayıda araştırmadan bazıları gerek psikoloji camiasında gerekse toplumda daha çok fark ediliyor.

Psikolojiyi Değiştiren Kırk Çalışma kitabının yazarı Roger R. Hock psikoloji tarihinde yolculuğa çıkıyor. Yapılan çok sayıda araştırmayı inceliyor. Bu araştırmalardan 40 tanesini seçip, Psikolojiyi Değiştiren Kırk Çalışma kitabını ortaya çıkarıyor. Seçilen kırk araştırma psikoloji tarihinde iz bırakan araştırmalardan. Yapıldıkları dönemlerde ve -bazıları- günümüzde hala tartışılmaya devam eden araştırmaların tek kitapta toplanmış olması ve araştırmaların devamı niteliğinde yapılan çalışmalara yer verilmiş olması kitabı güzelleştiriyor.

Watson'un Küçük Albert deneyinden, Bandura'nın Sosyal öğrenme araştırmalarına; Rosenthal'ın pygmalion araştırmalarından, Kholberg'in ahlak araştırmalarına psikoloji tarihinin önemli araştırmaları kitapta mevcut. Zimbardo ve Miligram'ın ve başka araştırmacıların çok tartışılan araştırmaları da gene kitapta mevcut.

Psikolojiye ilgisi olanlar için güzel bir okuma olabilir.


Takipte Kalın! 

Yorumlar

  1. Psikoloji her zaman ilgimi çekmiştir, kitabı notlarıma aldım. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. İlgimi çeken konular. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. pazarlamada harika kullanılıyor
    kara cuma oldu bereketli cuma oldu şahane cuma
    mesela siyasette kullanılıyor...
    Tarihsel boyut ile bilgim yoktu,öneri için teşekkürler editör

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pazarlama, siyaset ve reklamcılık en fazla kullanıldığı alan belki de...

      Sil
  4. hıms duymadığım psikologlarmış bi bakayım bu isimlere :)

    YanıtlaSil
  5. Kesinlikle ilgimi çeker. Bilmiyordum, listeme aldım.

    YanıtlaSil
  6. Not aldım, teşekkürler.

    YanıtlaSil
  7. Daha genç yaşlardayken insan psikolojisi üzerine çok sayıda kitap okumuşluğum vardı. Yıllardır bu tarz kitap almadım. Güzel bir tanıtım olmuş, emeğinize sağlık :)

    YanıtlaSil
  8. Hepsinin tek kitapta toplanması güzel olmuş.

    YanıtlaSil
  9. Genelde bildiğimiz çalışmaların bir kitapta derli toplu olması büyük kolaylık.Bilgi için çok teşekkür ederim.Çok faydalı oldu...

    YanıtlaSil
  10. Okuma listemde okuma günü yaparken yazınıza rastladım. Kitap ilgi çekici duruyor. Faydalı bir yazı olmuş teşekkürler iyi yayınlar.

    YanıtlaSil
  11. Kitaplardan çok video ilgimi çekti,videoyu izlerken ülkemizdeki durum göz önüme geldi..🤔

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?