Çocuklar İçin Faydalı Web Siteleri


Covid 19 salgınında beklenen ikinci dalga başladı. Hasta sayıları hızla artarken, hükumet yeni tedbirler aldı. Okullar uzaktan eğitime geçti, iş yerlerine kısıtlama getirildi. Kısmi zamanlı sokağa çıkma yasakları başladı. Neticede insanlar eve kapanmaya başladı.

Sürekli evde zaman geçirmek birçok açıdan problem oluşturur. Vücudun dengesi bozulur, belirsizlikler motivasyon kaybına yol açar. Bütün evde ne yapılabilir ki? Bu belirsizlik birçok insanda teknoloji kullanımını artırır, oyun ve sosyal medya kullanımı artar. 

Özellikle çocuklar için bu süreç daha zordur. Eğitim gibi sosyal çevre de sanala kayar. Evin rutin ortamı bir süre sonra çocukta motivasyon kaybına yol açar. Bunun önüne geçebilmek için çocukların/öğrencilerin istifade edebileceği bazı web siteleri paylaşacağım. Ama öncelikle evde bazı hususlara dikkat ederek, çocukların motivasyonunu artırabileceğimizi söylemeliyim.

  • Sürekli haberleri takip etmek yerine, gerçek kaynaklardan, belli vakitlerde haberleri takip etmek.
  • Çocukların endişeleri varsa onun hakkında konuşmak.
  • Günlük aile sohbetleri yapmak.
  • Çocuklarla yazı yazma, resim yapma gibi etkinlikler yapmak. 
  • Zeka oyunları ve eğitici oyunlar oynamak gibi etkinlikler... bu süreçte çocukların sosyal-duygusal gelişimi için faydalı olacaktır. 

Çocukların yaş seviyesine uygun olarak, aşağıdaki web sitelerinden faydalanabilirsiniz. 

  1. OkulumEvde: Değerler Eğitimi, Şahsiyet Eğitimi konuların yanında ücretsiz kitap okuma ve masal dinleme seçenekleri de mevcut. https://okulumevde.net/
  2. Meb Uzaktan Eğitim: MEB tarafından hazırlanan uzaktan eğitim sürecine ilişkin bilgilerin olduğu web sitesidir. Web sitesinde veli ve öğrenciler için hazırlanmış içerikler mevcuttur. http://www.uzaktanegitim.meb.gov.tr/
  3. Akıl Oyunları: Griceviz Uygulaması ve MEB işbirliği içinde hazırlanan web sitesi her gün için hazırlanan zeka oyunlarından oluşur. Zeka oyunları çözerek eğlenceli vakit geçirebilirsiniz. https://akiloyunlari.griceviz.com/ Ayrıca daha önce GriCeviz uygulaması hakkında yazmıştım. Onu da okuyabilirsiniz: Zihninizi Açacak İki Uygulama (GriCeviz uygulamasına EBA'dan alacağınız şifre ile ücretsiz erişebilirsiniz.)
  4. SıfırAtıkTema: Bu bir nesne bul bulmacası oyunudur. Bulmacayı çözerken çocuklar için çevre koruma bilinci de sağlamış olursunuz. https://sifiratiktema.org/oyna-ogren/gizlinesne/

Buna benzer faydalı içeriklere sahip web siteleri varsa yoruma yazarsanız memnun olurum. 

Yorumlar

  1. Süreç uzadıkça ve belirsizlik devam ettikçe ruh sağlığı sorunları da artıyor maalesef :(

    YanıtlaSil
  2. Çok teşekkürler. Bilmediklerim vardı arasında; çok iyi oldu.

    YanıtlaSil
  3. Çok teşekkür ederim oğlum için iyi seçenekler var..
    Bilmediklerim vardı iyi oldu.

    YanıtlaSil
  4. Biz Öğretmenler için de çok iyi. Bilmiyordum bunları teşekkür ederim

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?