Ana içeriğe atla

Ayın Çocuk Kitabı: Karınca Bilmiş Bilim Öğreniyor

Okul öncesi dönemin önemi son yılların en çok tartışılan konuları arasında yer alıyor. Sanki önemi bir anda keşfedilmiş gibi bir durum söz konusu.(Belki de bana öyle geliyor...)

Okul öncesi dönem eğitime hazırlık süreci olarak etkinlik temelli bir şekilde ilerliyor. Bu bakımdan okul öncesi dönem için uzaktan eğitimin uygulanabilirliği çok az.
Haliyle ev içi etkinlikler, ailenin yönlendirmesiyle yapılacak etkinlikler devreye gidiyor.
Bu düşünceyle anasınıfına başlayan oğlumuz için etkinlik arayışına girdik. ÇamlıcaKitap sitesinde Sanal Fuar olduğunu duyunca bazı okul öncesi dönem etkinlik kitapları aldık. Bu etkinlik kitapları ile açığı kapatmaya çalışıyoruz. Elbette, özellikle sosyal - duygusal gelişim alanında okulun boşluğunu doldurmamız mümkün değil.(Bu arada evi tamamen okula çevirmemeye dikkat etmek lazım. Okulun bazı noktalarda eksikliğini bilsekte ev evdir, okul okuldur.) Çünkü, okulda arkadaşları ile sosyal bir çevre ediniyor, etkinlikler ile kazanmayı, kaybetmeyi öğreniyor vesaire. Konumuz bu olmadığı için detaya girmiyorum. 

Oğlumuz için aldığımız kitaplardan özellikle birini çok beğendik, ve sizinle de paylaşmak istedik. Kitabın adı 'Karınca Bilmiş Bilim Öğreniyor'. Okul öncesi dönem kitapları piyasanın yükselen trendlerinden biridir. Onlarca yayınevi tarafından basılan kitaplar, birbirine benzer özellikleriyle dikkat çekiyor. Boyama, nokta birleştirme, rakamlar gibi etkinliklerin yanında; dikkat ve algı becerisini geliştirmeye yönelik etkinlikler yer alıyor.
Bizim tavsiye edeceğimiz 'Karınca Bilmiş Bilim Öğreniyor' kitabı ise birçok özelliği ile diğer okul öncesi kitaplarından ayrılıyor. Bilim öğrenimine temel bir bakış olarak tanımlayabileceğimiz kitap, fen ve doğa bilimleri alanında çocuklara farkındalık sağlıyor. Bunun yanı sıra kesme, yapıştırma, boyama ve benzeri etkinlikleri de içinde barındırıyor. Bu sayede çocuklar içi el becerilerini de destekliyor.



Karınca Bilmiş Bilim Öğreniyor(Fen ve Doğa Etkinlikleri)
Yasemin Bedir-Funda Us Dağ-Selma Şanlısoy Yıldız
Çamlıca Çocuk Yayınları
100 Sayfa - 60 Ay ve üzeri

Yorumlar

  1. Çamlıca Kitap, bu konuda güvenle ve huzurla alışveriş yapabileceğiniz doğru bir tercih. Bu kitabı da hatırlıyorum sanki ancak Kayra Eymen'in kütüphanesinde var mı yok mu anımsayamadım.

    YanıtlaSil
  2. Sevgi olmayınca he rşey eksik kalıyor zaten.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.