Ana içeriğe atla

Beyni Zorlamak Yahut Dikkati Toplamak

Lütfen görseldeki soruya bakın, cevabı bulmaya çalışın. Cevaba ulaşmak için en az bir beklemenizi tavsiye ediyoruz.




Bu soruyu beyni egzersiz ile çalıştırmayı amaçlayan bir web sitesinden aldım: https://akiloyunlari.griceviz.com/ 
Web sitesinin ana amacı da bu: beyne egzersiz yaptırmak. Nasıl ki egzersiz ve sporla vücut gelişirse beyin de aynı şekilde güçlenir. 

Bu sorunun cevabını bulmak belki bir belki birkaç dakika yahut daha uzun bir süreye tekabül edecektir.
Önemli olansa süreden ziyade dikkati soru üzerinden tutup cevabı bulmaya çalışmaktır. Bir süre başka şeyle ilgilenmeden cevabı düşünmeye çalışın. Dikkatiniz başka noktaya kayacak, aklınıza alakasız şeyler gelecek, belki internetten bir an önce cevabı bulmak isteyeceksiniz.

Dikkatinizi sadece soru üzerinde tutmak, dikkat beceriniz geliştirecek bir fiil olabilir. Basit fakat uygulaması zor bir tekniktir bu. Öyle ki, hazır bilgiye alışma durumumuzla soru üzerinde düşünmeden cevabı bulmak isteriz. Böylece düşünmek daha güç hale gelir.

Herhangi bir şeyi hatırlamaya çalışırken, bir an önce cebinizden telefonu çıkarıp cevabı öğrenmek istersiniz. Muhtemelen internet üzerinde cevap vardır. Ve cevabı bulamazsanız dahi problem zihninizden uçup gidecektir. Çünkü telefonu elinize alır almaz dikkatiniz daha farklı noktalara kayacaktır. Dikkatinizi dağıtan bir kısırdöngü yakalamış oldunuz.

Sadece bu zeka sorusu özelinde değil, hayatın akışı içerisinde problemleri çözmek için de üzerinde düşünmeye çalışmak gerekir. Cevabı internetten aramak, bulmak kolay; problem/soru üzerinde düşünmek zordur. Ama zor olanı tercih etmek hem dikkati geliştirecek, hem de çaba ile elde ettiğimiz verim artacaktır. 

Basit bir ismi hatırlayamadığımız, ayın 20 sinin hangi güne denk geldiğini öğrenmek istediğiniz, basit bir matematik işlemi yapacağınız durumlar ve daha fazlası için ilk yapacağınız şey telefonunuzu kullanmak değil de zihninizi aktif hale getirmek olsun. Böylelikle zihninizin geliştiğini, dikkat sürenizi arttığını görürsünüz. Dikkat beceriniz sizin kontrolünüzde olur. Lütfen kontrolü telefon ve İnternete kaptırmayın.

Bulduğunuz cevabı buradan kontrol edebilirsiniz. 

Yorumlar

  1. sonu -lük lü olan her şeyi aklıma getirmeye çalıyorum ama şuanda günün yorgunluğuyla da aklıma gelmiyor.

    YanıtlaSil
  2. cevabı paylaşmışsınız zaten ben yine kolaya kaçıp bakmış bulundumm

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.