Beyni Zorlamak Yahut Dikkati Toplamak

Lütfen görseldeki soruya bakın, cevabı bulmaya çalışın. Cevaba ulaşmak için en az bir beklemenizi tavsiye ediyoruz.




Bu soruyu beyni egzersiz ile çalıştırmayı amaçlayan bir web sitesinden aldım: https://akiloyunlari.griceviz.com/ 
Web sitesinin ana amacı da bu: beyne egzersiz yaptırmak. Nasıl ki egzersiz ve sporla vücut gelişirse beyin de aynı şekilde güçlenir. 

Bu sorunun cevabını bulmak belki bir belki birkaç dakika yahut daha uzun bir süreye tekabül edecektir.
Önemli olansa süreden ziyade dikkati soru üzerinden tutup cevabı bulmaya çalışmaktır. Bir süre başka şeyle ilgilenmeden cevabı düşünmeye çalışın. Dikkatiniz başka noktaya kayacak, aklınıza alakasız şeyler gelecek, belki internetten bir an önce cevabı bulmak isteyeceksiniz.

Dikkatinizi sadece soru üzerinde tutmak, dikkat beceriniz geliştirecek bir fiil olabilir. Basit fakat uygulaması zor bir tekniktir bu. Öyle ki, hazır bilgiye alışma durumumuzla soru üzerinde düşünmeden cevabı bulmak isteriz. Böylece düşünmek daha güç hale gelir.

Herhangi bir şeyi hatırlamaya çalışırken, bir an önce cebinizden telefonu çıkarıp cevabı öğrenmek istersiniz. Muhtemelen internet üzerinde cevap vardır. Ve cevabı bulamazsanız dahi problem zihninizden uçup gidecektir. Çünkü telefonu elinize alır almaz dikkatiniz daha farklı noktalara kayacaktır. Dikkatinizi dağıtan bir kısırdöngü yakalamış oldunuz.

Sadece bu zeka sorusu özelinde değil, hayatın akışı içerisinde problemleri çözmek için de üzerinde düşünmeye çalışmak gerekir. Cevabı internetten aramak, bulmak kolay; problem/soru üzerinde düşünmek zordur. Ama zor olanı tercih etmek hem dikkati geliştirecek, hem de çaba ile elde ettiğimiz verim artacaktır. 

Basit bir ismi hatırlayamadığımız, ayın 20 sinin hangi güne denk geldiğini öğrenmek istediğiniz, basit bir matematik işlemi yapacağınız durumlar ve daha fazlası için ilk yapacağınız şey telefonunuzu kullanmak değil de zihninizi aktif hale getirmek olsun. Böylelikle zihninizin geliştiğini, dikkat sürenizi arttığını görürsünüz. Dikkat beceriniz sizin kontrolünüzde olur. Lütfen kontrolü telefon ve İnternete kaptırmayın.

Bulduğunuz cevabı buradan kontrol edebilirsiniz. 

Yorumlar

  1. sonu -lük lü olan her şeyi aklıma getirmeye çalıyorum ama şuanda günün yorgunluğuyla da aklıma gelmiyor.

    YanıtlaSil
  2. cevabı paylaşmışsınız zaten ben yine kolaya kaçıp bakmış bulundumm

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

İlmi sima Nedir? Fizyonomi Nedir?

Kozalağın Hikayesi