AİLE KAZANMAK-KİTAP HEYECANI


Modernizm bireyselliği ön plana almakla biz duygusuna zarar verir. Aile olmak bilinci de bu durumdan nasibini alır. Günden güne sekteye uğrar. 

Bunun yanında ebeveynlerin ihmalleri, hatalı tutum ve davranışları çocuk ve gençler üzerinde olumsuz etkiler bırakır. Çocuklar ve gençler aile olmabın keyfini ve huzurunu yaşamaktan mahrum kalmakla, aileden kopuşlarda artış yaşanır. Ailelerde problemler, huzursuzluk ve gerginlikler ortaya çıkar. 

Bu iki durum, modernizmin bireyselliği ön plana çıkarması ve ebeveynlerin hatalı tutumları bugün için aile olmanın, aileyi muhafaza etmenin önünde engel teşkil etmektedir. 

Aile Kazanmak işte bu sebeple, ailenin önemini vurgulamak, bu anlamda iki unsurun(modernizm ve yanlış ebeveyn tutumları) oluşturduğu tahribata karşı ebeveynlere yol göstermek amacıyla kaleme alınmıştır. 

Yaşanmış olaylar üzerinden yapılan tespitler, sorunlara karşı yaklaşım tarzı, sorunlar oluşmadan evvel dikkat edilmesi gerekenleri kitaptaki vakalarla okuyucuya sunmaya çalıştım. 10 yıllık tecrübenin neticesi olarak ortaya çıkan sorunlar ve çözüm önerilerini okuyucu sıkmadan, hikayeleştirilmiş olaylar üzerinden aktarmaya çalıştım. 

Eksikleri ve kusurları olmakla Aile Kazanmak Ocak ayında baskıdan çıktı, piyasada yerini aldı. Mayıs ayında ikinci baskısı da yapılan Aile Kazanmak bilhassa ebeveynlerin ve eğitimcilerin teveccühleriyle rağbet görmeye, onlara rehber olmaya devam ediyor.


AİLE KAZANMAK kitabının tanıtım bülteni şu şekilde: 

Aile olmak, biz olmayı gerektirir. Zamane insanın temel vurgusu ise benlik üzerine kurguludur.
Herkesin fert fert, tek başına bırakılmaya çalışıldığı toplumda ise bizden yani aileden söz etmek zorlaşır ve problemler artar.
Problemlerin çözümünde aile önemli bir faktördür.
Problemlerin tek kaynağı aile değildir; fakat nerede başlarsa başlasın, çözüldüğü yer ailedir.
Kitaptaki bütün vakalar, bir psikolojik danışmanın tecrübelerine ve gözlemlerine dayanıyor.
Bu tecrübeyi okuyup, kaybolan değerleri ailenize kazandırabilirsiniz.



Not: Çocuk ve gençlerin yaşadığı problemler üzerinden aile ve ebeveynlere yol göstermesi temennisiyle kaleme aldığım yazılar İnsan ve Hayat Dergisi'de yayınlanmaya devam ediyor. 

Yorumlar

  1. Kitabınız hayırlı olsun. İstifade eden bol olsun...

    YanıtlaSil
  2. Tebrik ederim, okuru bol olsun :)

    YanıtlaSil
  3. oooo hayırlı olsuuuun :)

    YanıtlaSil
  4. Tebrik ederim. İnsan ve Hayat Kitaplığı'nın kıymetli ve seçkin kitapları arasında yerini alması ayrıca sevindirici.

    YanıtlaSil
  5. Teşekkür ederim. Geçenlerde blogunuzu göremedm. Genel bir sıkıntı mı var, ben mi göremedim emin olamadım.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

İlmi sima Nedir? Fizyonomi Nedir?

Kozalağın Hikayesi