Ana içeriğe atla

Kitap Listesi



25Kimsenin Bilemeyeceği Şeyler - Sinan Canan
24Saatleri Ayarlama Enstitüsü - Ahmet Hamdi Tanpınar 
23Kafa Karıştıran Kelimeler - Rasim Özdenören
22. Aynalar Koridorunda Aşk - Mustafa Ulusoy(tıklayın)
21. Amak-ı Hayal - Filibeli Ahmet Hilmi(tıklayın)
20. Siddhertha - Hermann Hesse (tıklayın)
19.Dişi Kurdun Rüyaları - Cengiz Aytmatov(tıklayın)
18.Mahur Beste - Ahmet Hamdi Tanpınar(tıklayın)
17. Mahrem Macera - Şeyh Hamidu Kan(tıklayın)
16.Hikayeler - Cahit Zarifoğlu (tıklayın)
15.Semaver - Sait Faik Abasıyanık (tıklayın)
14.Bitmeyen Gece - Mitat Enç (tıklayın)
13.Otomatik Portakal - Anthony Burgess (tıklayın)
12.Dualar ve Aminler - Arif Nihat Asya (tıklayın)
11.Sevme Sanatı - Erich Fromm(tıklayın)
10.Sıhhatnüma - Ercan Erdoğan
9.Beynin sırları - Pelin Çift - Sinan Canan(tıklayın)
8.İhtiyarlığa Övgü - Harun Tuncer(Haz.)
7.Müslümanca Düşünme Üzerine Denemeler - Rasim Özdenören(tıklayın)
6.Nerede O Eski Ramazanlar - Osman Doğan, Soner Demirsoy(tıklayın)
4.Peygamberler Tarihi - M. Asım Köksal
3.Ey Oğul - İmam Gazali
2.Delaletten Çıkış Yolu - İmam Gazali
1.Hayat Nedir? - Mehmed Ali Ayni(tıklayın)

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.