Ekim'de Neler İzledim? 2017

Hükümet Kadın 2
Bazen daha önce izlediğim filmleri tekrar izlerim. Bu da öyle oldu. Film ilk filmden 10 yıl öncesinde geçen olayları anlatıyor. Çocukları eğitiminden başka şey düşünmeyen Xate kocasının beklenmedik şekilde hapise girmesiyle seçimler için kolları sıvar. Karşısında Faruk vardır. Aralarında geçen seçim yarışı bazen komik bir hal alır, bazen düşündürür. Film bir dönemin panaromasını sunmaktadır.

İftarlık Gazoz 
Olaylar Ege kasabalarından birinde geçmektedir. İlkokul öğrencisi Adem yazı çalışarak geçirmek ister. Gazozcu rolünde oynayan Cem Yılmaz’ın çırağı olarak çalışmaya başlar. Ramazan ayı yaz günlerine denk gelmiştir ve Adem oruç tutmak istemektedir. ailesinin ve ustasının karşı koymasına rağmen oruç tutmak ister. Ancak günün sonlarına doğru serap görmeye başlar.

Bir matematik dahisinin şizofreni ile mücadelesini anlatan film. John Nash genç yaşta başarılar yakalayan bir matematik dahisidir. Ancak sosyal iletişim konusunda zayıftır, bencildir, özgüveni çok yüksektir. Şizofreniye yakalanır. Şizofreni ile mücadelesi izlenmeye değer.

Hachıko 
Gerçek bir olaydan hareketle yapılan film bir köpeğin(Hachıko) sadakatını anlatmaktadır. Her akşam tren istasyonunda sahibinin karşılayan Hachıko sahibinin ölümünden sonra da senelerce aynı yerde sahibini bekler. Gerçekten mükemmel bir sadakat. Hüzünlenerek izlediğim bir film.

Deli Deli Olma
Tarık Akan’ın oynadığı film Kars’ta geçiyor. Rus yönetimi tarafından Kars’a sürgün edilen Malakan’ların hayatta kalanlarından biridir Tarık Akan. Köyde kimilerince dışlanan, kimilerince sevgi-saygı gören yalnız bir adam olarak yaşar. Yaşamının son demleri yalnızlık, yoksulluk ve hastalık ile geçer. Beğenerek izledim.



Yorumlar

  1. Hükümet Kadının ilk filmini daha çok beğenmiştim. Hachıko yu izlemedim merak ettim. Mutlaka izleyeceğim. Çok güzel bir yazı olmuş😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ilk filmi daha çok beğenmiştim. Hachıko çok güzel. Kesinlikle tavsiye ederim.

      Sil
  2. Akıl Oyunları'nı çok beğenmişti ama Haçiko (okunduğu gibi yazdım kolayıma geldi:))beni çok ağlattı çok....offff çok da güzel yapmışlardı filmi gerçek gibiydi:(
    Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Hükümet Kadın filmini kaç kez izledim bilmem,yine de tv lerde rastlayınca izliyorum.Diğer filimler de çok güzel.

    YanıtlaSil
  4. Hachiko deyince köpeğin sondaki bakışı aklıma geliyor. Çok güzel filmdi.

    YanıtlaSil
  5. Çok güzel filmler izlemişsin.
    İftarlık Gazoz ve Hachiko sevdiklerim arasında benim de...
    Hükümt kadın 1 i ben daha çok sevmiştim.

    Deli deli olma ve akıl oyunlarını bak hala izlemedim ben. Sıraya koyayım en iyisi hemen.
    Sevgiler, mutlu haftalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yorum için teşekkürler... Her ikisi de güzel filmler. İzleyin bence :)

      Sil
  6. Akil oyunlarini izlemistim ama tekrar izlenebilecek filmlerden ��

    YanıtlaSil
  7. Hepsi de beğenerek izlediğim filmler. Deli Deli Olma'nın hikayesi çok hoşuma gitmişti. Orjinal bulmuştum. Hachiko filmini izledikten sonra beğenmiş (birazda ağlamış) peşinden Red Dog'u izlemiş hatta Red Dog'un ikincisi çıkınca dayanamamış onu da seyretmiştim.:)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?