Leyla ile Mecnun'un İsmail Abi'si-İktibas#15


Bir insanı anlayabilmenin yolu o insanı anlamaktan geçiyor. Tanımak için ise sabır lazım. Sabır ve tahammül seviyemiz azaldığından olsa gerek insanları iyi tanıyamıyoruz. Tanımayınca da anlamak zor oluyor. Anlamak zor olunca da anlaşmak. Anlaşmazlıklarımız azaltmak için sabretmeye daha çok ihtiyacımız var belki de.

Leyla ile Mecnun dizisinin unutulmaz karakterlerinden biri, İsmail Abi. 'Her şey salla çayı demle hacı' repliği ile, iş görüşmeleri ile, eteri koklaması ile, ceketi ile hafızalarda yer tutuyor. İsmail Abi'yi anlatmak mümkün değil, kolay değil. Burak Aksak'ın kitabında bir iktibas ile İsmail Abi'yi yad etmek istedim bu hafta.

İsmail Abi biraz tuhaftır. Renkli kıyafetleri, patavatsızlıkları, sorun çözmeye çalışırken daha büyük sorunlara neden olması, konuşması oturuşu kalkışı yürüyüşü ne bileyim işte farklıdır yani. Dışarıdan baktığınızda yanınızda olmasını istemeyeceğiniz adamlardandır. Onu anlayabilmek için tanımanız, tanımak için de sabretmeniz lazım. Belki de İsmail Abi bu yüzden yalnızdır. Belki de bu yüzden girdiği hiçbir işte tutunamıyordur. Belki de bu yüzden her gün bu sahile inip denize doğru el sallıyordur. Çünkü kimse birbirini tanımak için sabretmiyor artık. Kimsenin kimseye ayıracak vakti yok. Oysa onu bir tanısanız, gözlerindeki hüznü bir görebilseniz. Kalbinde rengarenk çiçekler yetiştirir İsmail Abi. O çiçekler solmasın diye ağlayarak sulamak ister gibidir gözleri. Leyla İle Mecnun, Burak Aksak, saf-21.

2018 © Arif Öztürk

Yorumlar

  1. "Çünkü kimse birbirini tanımak için sabretmiyor artık. Kimsenin kimseye ayıracak vakti yok." Katılıyorum Arif. Her ne kadar bu insanları anlayamasam da, artık neredeyse genel tavır haline gelmesine çok üzülüyorum. Karakteri ne güzel tanıtmışsın. Aklına, emeğine sağlık. Sağlıcakla...

    YanıtlaSil
  2. Bırak tanımayı, her şey bir anda olup bitsin isteniyor. O yüzden YouTube, bloglardan daha çok takip ediliyor.

    YanıtlaSil
  3. Zaman ayirmiyoruz birbirimizi tanimaya da anlamaya da.

    YanıtlaSil
  4. Yalnızlık zor. Yalnız olmamak için iletişim şart, iletişim için birbirini anlamak şart, birbirimizi anlamak için sabır şart. Kaleminize sağlık çok güzeldi. 😊

    YanıtlaSil
  5. Guzel bir yazi olmus.
    -Ismail Abiii!!??!!
    -Hooop Mecnunn!!:)

    bitiriciforvet.blogspot.com.tr

    YanıtlaSil
  6. Güzel bir yazı olmuş emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

İlmi sima Nedir? Fizyonomi Nedir?

Kozalağın Hikayesi