Temmuz Ayında Neler Okudum? 2018


Gündönümü: Dünki Türkiye Dizisi’nin son kitabı. CahilOkur’un çekilişinde kazandığım Kilit romanı ile başlayan yolculuğu tamamladık. Kilit’te Dandakan’da başlayan yolculuk, Gündönümü ile İstanbul’un Fethi’ne uzandı. Bir nevi İstanbul’un Fethi’ne hazırlık sürecinin, bu süreçte Bizans’ın durumunun romanı diyebileceğim bir kitap. (3/4)

Her Gün Hüzün(Sol Ayağım 2): Sol Ayağım kitabı okuduğum güzel kitaplardan. İlham veren bir havası var. Bu kitapta aynı yazara ait. Sol Ayağım’da çocukluk dönemini yaşayan Chrısty Brown, Her Gün Hüzün’de ergenlik dönemini yaşıyor. Birinci kitapta felçli yazarın sol ayağı ile yazmaya başlaması süreci etkili bir dille anlatılırken, Her Gün Hüzün’de net bir olay yok. Bu bakımdan Her Gün Hüzün’ü sevemedim. (2/4)

Çocuk Kalbi: Çocuk Kalbi-Edmondo de Amicis I KitapYorum(20) adlı yazımda bu kitabı değerlendirmiştim. Okuduğum en iyi çocuk kitaplarından biri. Ayrıca yetişkinlere de hitap ediyor. Bir eğitim öğretim yılını aştan sona anlatan bir roman olan Çocuk Kalbi, en iyi eğitim kitaplarından biri.

Dünyadan Aya Seyahat - Jules Verne: İnsanlığın Ay’a ayak basışından 100 sene evvel yazılan Ay’a seyahat hikayesi. İnsanlar Ay’a çıkmayı başaracak mı? Ay’da nelerle karşılaşacaklar? İnsanı meraka sürükleyen bir serüven. (4/4)

İyi Yazmak Üzerine: Üniversitelerde İyi Yazmak Üzerine dersler veren William Zınsser tarafından yazılan faydalı bir rehber kitap. Zınsser, nesir yazmayı bir zanaat olarak görüyor. Zanaatte gelişmek için de, temel noktaları öğrendikten sonra gayretle çalışmaya devam etmek. Bu süreç kişiye kendi tarzını kazandıracaktır. Nesir üzerine kendini geliştirmek isteyenler için faydalı olacaktır. Kitap değerlendirmesini önümüzdeki günlerde yazmayı düşünüyorum. (4/4)

Sizi Medyanın Elinden Kurtaracak Kitap: Sinema, televizyon, gazete, reklamlar ve daha fazlası. Medyanın amacı, etkileri, zararları gibi alanlarda muhtelif zamanlarda yazılan yazılardan oluşuyor kitap. Yazılar İnsan ve Hayat Dergisi’nin muhtelif sayılarından derlenmiş. Bilhassa reklamların analiz edildiği yazılar ile, TV’siz Evler sloganının işlendiği bölümler ziyadesiyle dikkatimi çekti. Uzman kişilerden alınan iktibaslar da kitaba güzellik katmış. Medyanın olumsuzluklarından az etkilenmenizi sağlayacak bilgiler ile bezeli iddialı bir kitap. (4/4)

2018 © Arif Öztürk

Yorumlar

  1. Çocuk kalbi ve Ay’a Seyahat okumak istediğim kitaplar hocam

    YanıtlaSil
  2. Çocuk Kalbi'ni ben de çok okumak istiyorum. Sizi Medyanın Elinden Kurtaracak Kitap'ı da merak ettim. Güzel bir paylaşım olmuş :)

    YanıtlaSil
  3. "Sizi Medyanın Elinden Kurtaracak Kitap" ilgimi çekti. Çocuk Kalbi ise okuyup beğendiklerim arasında. Benimde Sol Ayağım okuyup beğendiklerim arasındaydı, ancak Her Gün Hüzün' ü henüz okumamıştım. Olumsuz yorumuna istinaden biraz daha erteleyeyim o zaman. Tanıtımlar için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. ben 3 kitap okudum temmuz ayında.Gayet iyi kitap okumuşsun.Tebrikler :)

    YanıtlaSil
  5. Sol ayağım ikilemesini ben hala okumadım ve okumak istediklerim arasında bekliyor.
    Çocuk Kalbi ne sevmiştim okuduğum yıllarda, şimdi okusam aynı hissi bulabilir miyim acaba diye düşündüm şimdi.

    Keyifli okumaların olsun ♥

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşananlar değişeceği için hisler de değişecektir bence :)

      Sil
  6. Sizi Medyanın Elinden Kurtaracak Kitap dikkatimi çekti ona gidip bir bakayım. Jules Verne tekrar okumak istiyorum kimbilir ne zaman okurum

    YanıtlaSil
  7. Dünyadan Aya Seyahat,Jules Verne dedin de, ben de de şu an tamamı ingilizce olan "yazar Robert N.WEBB tarafından kaleme alınan 1961 yapımı "We were there on the NAUTILUS" kitabı vardı..Henüz daha bitiremedim,bakalım ilerde bitirebilirim..harika kitaplar okuyorsunuz,eline emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
  8. Merhabalar.
    Okumayı çok sevmeme rağmen, elime aldığım bir kitabı bir türlü okuyup bitiremiyorum. Bilgisayarın dışında hiç bir medyatik ne uğraşım ne de zamanım var. Ben de okuma tembelliği var. Okuduğumu zaten hafızamda zor tutuyorum. Hafıza ile ilgili kendimi tarif eden şöyle bir söylem biliyorum. İşte normal yetişkin bir insanın yaşamı üç evre olarak ele alındığında birinci evrede okuduğun, yazdığın, gördüğün, yaşadığın hep taşlara yazılıyor. İkinci evrede kumlara yazılıyor, üçüncü evrede de suya yazılıyor. Emin olun artık ben her şeyi herhalde suya yazıyorum, çünkü okuduğum şeyleri çok zor hatırlıyorum.

    Şu anda elimde başlayıp da bitiremediğim kaç kitap var biliyor musunuz?
    Huzur-A.Hamdi Tanrıpınar, Kör Baykuş-Sadık Hidayet, Güneş Bazen Mavi Doğar-Rengin Sakaoğlu, Ben Olmanın Issızlığında-Ata Kemal Şahin, Damla Damla-Adalet Ağaoğlu, diğer araştırma konuları içeren kitapları hiç saymayacağım. Şimdi sizin bitirdiğiniz kitaplarla ilgili bloğunuzu okuyunca bana da böyle dertlenmek düştü. iyi bir okuyucu olduğunuz için Sizi tebrik ederim.
    Selam ve dualarımla.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşadığınız durum belki geçicidir. Zaman zaman bu tür durumların olduğunu, kitap okumanın zor ve anlaşılmaz olduğu vakitlerin olduğunu söyleyen insanlar olabiliyor. Belki sizin durum da öyledir.
      Tez zamanda keyifli okumalar yapabilmeniz dileklerimle...

      Sil
    2. Merhabalar Arif Bey.
      İnşAllah sizin dediğiniz gibidir. Bana ümit verdiniz. Benim zamanla ilgili de bir sıkıntım var. Ben, belki okumaya zaman ayırmada çok cimri de olabilirim. Aksi halde emekli bir insanım ama, sorumluluklarım biraz fazlaca, ondan da kaynaklanıyor olabilir.
      Hem okuduğunuz kitap paylaşımlarınız için, hem de bana ümit verdiğiniz için tekrar teşekkür ederim.
      Selam ve dualarımla.

      Sil
  9. Bir ay için takdire şayan bir performans

    YanıtlaSil
  10. hımmmm zisnner okudum iyiydi, çocuk kalbi nefis yaaa, verne iyi tabii, son kitap okunurmuş faydalı olur herhaldee, ilk kitap duymadım tarih galiba pek okumadığım tür :) güzel ay mış kitap açısından :)

    YanıtlaSil
  11. Tv'siz evler sloganı iyiymiş tuttum bunu. :) Ayrıca ne güzel çok kitap okumuşsunuz tebrik ediyorum. Bol kitap okumalar. Çok istememe rağmen 1 kitabı 1 ayda anca bitiriyorum :( Darısı bana :)

    YanıtlaSil
  12. iyi kitaplar , sol ayağım ikilemesinin 3. kitabı da varmış ama ben o kadar aramama rağmen bir türlü denk gelemedim . İlkinde bir mucize olduğundan , 2.sinde ergenlikle birlikte cinsellik devreye girdiğinden ilki kadar etkili olmuyor ama gerçek bir mücadele olduğundan yeri bende ayrı olan kitaplardan ve yaşamlardandır , kitapla kalın

    YanıtlaSil
  13. Benimde ilgimi son kitap çekti,okumak gerek .Teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?