Ana içeriğe atla

Hadi be Oğlum! Film Yorumu


Dram filmlerini seven biri olarak Hadi Be Oğlum ile buradayım. Yaz ayından kalma telaşların bitmesi ile film izlemeye vakit bulabildiğimiz günlere geldik. Hadi Be Oğlum! bir dram filmi. Net bilgim olmasa da senaryonun gerçek hayattan alındığını düşünüyorum.

Ali(Kıvanç Tatlıtuğ) borçla aldıkları teknede babası ile geçimlerini temin etmeye çalışıyor. Bu sıralarda oğlu Efe hayatlarına dahil oluyor.

Efe’nin hayatına dahil olmasından sonra ise sevgi, sabır ve yaşam mücadelesi şeklinde hayatı devam ediyor. Efe’ye bir başına bakması, Efe’nin diğer çocuklardan farklı özellikler taşıması Ali’yi hayli yıpratsa da evlat sevgisi her şeyin üstünde geliyor.

Efe konuşmuyor, göz teması kurmuyor. Yalnızca kalemiyle ritim tutturuyor. Bu ritimlerin üst düzey piyano yeteceğinin habercisi olduğu ise sonraları anlaşıyor. Artık Efe’nin tek uğraşı oyuncak piyanosuyla nota tutturmak haline geliyor.

Sabır, sevgi, şefkat üçgeninde bir yaşam…

Ali’nin tek isteği ise evladının yüzüne bakması, bir kerecik kendisi ile iletişim kurması. Ali’nin hayallerini bu şekillendiriyor ve umudu her geçen gün kayboluyor.

Ali ile sabır yolculuğuna çıkmaya, umudu her daim canlı tutmaya ne dersiniz? Bu filmde bunu bulacaksınız!

Ayrıca filmin otizm hakkında farkındalık sağlayabileceğini söyleyebilirim. Her ne kadar filmde otizm tanısından bahsedilmese de Efe otizmli bireylerin özelliklerin taşıyor.

* Görseller google görsellerden alınmıştır.  

2018 © Arif Öztürk

Yorumlar

  1. Geçen gün televizyonda izledim. Fena değildi ama Efe nereden geldi? Kıvanç Tatlıtuğ'un evlendiğini filan görmedim, 1- 2 dakika belki çay koymaya filan gitmişimdir o arada mı kaçırdım bilemiyorum. Bebek nasıl oldu? Hiç anlamadım. Sonradan ünlü bir piyanist filan olsaydı çok daha iyi olurdu bence.
    Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  2. Bu filmi yüreğim kaldırmaz diye gitmemiştim. Çocuklar söz konusu olduğunda çok etkileniyorum. İzler miyim bilemiyorum. Emeğinize sağlık.

    YanıtlaSil
  3. Notumu alayım. Sonrasında izlerim. Teşekkürler tanıtım için...

    YanıtlaSil
  4. Bu tür filmler duygusal olarak zorluyor insanı.

    YanıtlaSil
  5. izlemedim ama izlemek isterim..✔🙂

    YanıtlaSil
  6. İzledim bende bu yaz, hatta yazmaya başlamıştım yrım kaldı taslaklarda...
    Filmin bir tarafı eksik kaldı gibi geldi bana, keşke biraz daha detay işleselerdi hissine kapıldım ben...

    YanıtlaSil
  7. Dramlara cok üzülüyorum hemen aglarim zaten 😂

    YanıtlaSil
  8. Duygusal olarak bu ara biraz inişlerdeyim,ama not aldım,izleyeyeceğim :)

    YanıtlaSil
  9. Yorumum kayıp mı oldu bilmiyorum,not aldım,uygun zamanda izleyeceğim :)

    YanıtlaSil
  10. Bu tarz, farkındalık yaratan filmleri seviyorum.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.