Aralık'ta Neler Okudum? 2018


Psikodinamik Psikiyatri ve Normaldışı Davranışlar

Engin Geçtan’ın önemli kitaplarından biri. Psikolojiye ilgilisi olanlar için faydalı olacak bir kitap. Yazar kitabın ilk bölümünde psikodinamik psikiyatriye giriş yapıyor. Kitabın sonraki bölümü ise normaldışı davranışları psikodinamik psikiyatri (psikinaliz) açısından açıklıyor. Kişilik bozuklukları, davranış bozuklukları gibi konular kısaca işleniyor. 

Beyhude Ömrüm

Her ay bir Mustafa Kutlu kitabı okumaya devam ediyorum. Beyhude Ömrüm en sevdiğim kitaplardan biri oldu. Zaten kitaba 2018’de Okuduğum En Faydalı 10 Kitap listesinde de yer vermiştim. Yazar kitabında bir ömrün panoramasını gözler önüne seriyor. Panoramayı izlerken insanın gönlü hüzünleniyor.

Mutsuz Olmak

Bu kitapta 2018’de Okuduğum En Faydalı 10 Kitap listesinde yer almıştı. Mutsuz Olmak - Wilhelm Scmhid I KitapYorum(21) başlıklı yazımda kitap hakkında yorum da yazmıştım. Kitap kısaca, mutsuzluğun normal olduğunu vurguluyor.

Hayır Demeyi Bilmek

Günlük hayatta ‘hayır’ demenin önemini vurguluyor kitap. Çeşitli sebeplerle bazen karşımızdaki kişilere hayır demekte zorlanıyoruz. Bu durum insanı doğal olarak strese sokuyor. Hayır deme zorluğunun mantık dışı düşünce süreçleriyle alakalı olduğunu vurgulayan yazar, bu mantık dışı düşünceleri sorguluyor. Hayır demeyi kolaylaştırmak için çeşitli öneriler sunuyor. 

Kapıları Açmak

Mustafa Kutlu’nun bir başka kitabı. Bir kadının hayat hikayesi çevresinde ilerliyor kitap. Sevdiğine kavuşamayan, kaçırılan, gazinolarda temizlikçilik yapmak zorunda kalan, köylünün nefretini karşısına alarak yeniden köyüne dönen bir kadının hayat mücadelesi okumaya değer. 

Zor Kişikiklerle Yaşamak

Kitap psikiyatrlar tarafından kaleme alınan bir kitap. Kaygılı, bağımlı, şizoid vb. 12 kişilik tipini ele alan kitap; bu zor kişiliklerle nasıl daha iyi iletişim kurabileceğimiz çerçevesinde ilerliyor. Bu kişilerle yaşarken neleri yapmalıyız, neleri yapmamalıyız? şeklinde öneriler mevcut. Özellikle etrafında zor kişilikler olanlara faydalı olacaktır. Aynı zaman ruh sağlığı alanında çalışanlar.

Yorumlar

  1. Verdiğiniz özetlere bakılacak olursa güzel bir seçki yaptığınız anlaşılıyor Arif Bey. Teşekkür ederiz 😊🤚

    YanıtlaSil
  2. Hayır demeyi bilmek kitabını listeme alıyorum, teşekkür ederim...Selam ve Dua ile...

    YanıtlaSil
  3. Teşekkürler arif bey 2 kitabı daha detaylı inceleyeceğim

    YanıtlaSil
  4. Maşallah ayda 5 kitabın altına düşmüyorsunuz. Tebrikler; size gıpta ediyorum...

    YanıtlaSil
  5. Kutlu'yu 20 yıldan fazladır takip ediyorum. Bir zamanlar bir dostumdan Kutlunun çıkan her kitabı postayla bir mektup eşliğinde gelirdi. Bende beklerdim.

    YanıtlaSil
  6. Bu listendeki 4 kitabı okudum.Güzel ve perspektif katıcı kitaplar :)

    YanıtlaSil
  7. güzel kitaplar öğrendim teşekkürler sevgiler

    YanıtlaSil
  8. Emeğinize sağlık
    özet bilgilerden sonra merak etmemek mümkün değil...

    YanıtlaSil
  9. Genelde psikoloji ve kişisel gelişim üstüne kitap seçimleri.Her ikisi de severek okuduğum türden...

    YanıtlaSil
  10. Psikoloji ağırlıklı bir liste ✨ pdr okuyan sevdiğim bir ablama doğum günü hediyesi alabilirim :) tabi önce kendim okurum :)) :D

    YanıtlaSil
  11. ay böyle bir kitap var nefis yaa. eski başhekim. normal ve anormal açıdan kişilik ve karakter portreleri-rasim adasal. ne kitap ama yaaa.

    YanıtlaSil
  12. Merhabalar.
    Aralık ayında okuduğunuz kitap tanıtım ve paylaşımı için teşekkür eder, kaleminize, emeğinize ve yüreğinize sağlık ve mutluluklar dilerim. Bir aya bu kadar kitap sığdırmak bence çok büyük bir başarıdır. Ben, bir kitap bile okuyamıyorum. Geçenlerde de bir yerde okumuştum, Milliyet Blog platformundaydı herhalde, "okuyanlardan çok yazanlar var" diye bir paylaşımdı. Bu paylaşım tabi biraz manidar bir paylaşımdı. Vurgulanmak istenen şey de okuma özürlü bir millet olduğumuzdu.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  13. kişisel gelişim kitapları özellikle de psikoloji terimli kitapları okumak lazım bence de..✔😊

    YanıtlaSil
  14. Psikoloji kitapları bence herkesin okuması gereken kitap türlerinden birisi, insan önce kendini anlamayı öğrenmeli ki ruhsal sağlığı ve kişiliği güçlü olsun. Teşekkürler yazınız için:)

    YanıtlaSil
  15. Yorumlar için herkese teşekkür ederim. İnternet sorunum devam ettiği için birkaç gün daha blogdan uzak kalacağım gibi gözüküyor.

    YanıtlaSil
  16. Hepsi birbirinden özel eserler. Değerli paylaşımınız için teşekkürler.
    Sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?