İyi Şeyler de Oluyor-İktibas#36


7Gün7Bilgi-6. Bölüm başlıklı paylaşımımda yer alan bir cümle okuyucularımın dikkatini çekti. Helali Arama Stratejileri kitabından iktibasla paylaştığım cümle benim de dikkatimi çekmişti. Cümle şu: 'Kötülükler konuşuldukça artarken, iyilikler konuşulmadığı için azalır.' Okuyucunun da dikkatini çekmesi üzerine iyi şeyleri konuşmaya daha fazla ağırlık vermemiz lazım, diye düşündüm. Her gün etrafımızda, ülkemizde, dünyada iyi ve kötü şeyler meydana geliyor. Bu olaylardan kötü olanlarını daha çok dillendiriyoruz. Öyle ki, 'kötü haber tez yayılır' sözü de durumun böyle olduğunu gösteriyor.
Bu konu üzerine düşünürken, iyi şeyleri de konuşmamız gerektiğini düşünmeye başladım. Bu sebeple iktibas bölümünde iyi bir olayı sizinle paylaşacağım. İyi şeyler de yazmalıyım, kararından sonra Yedikıta Dergisi'ne göz atarken bir iyi haberle karşılaştım. Tarih ve kütüphane konusuyla yakından ilgisi olan haber 'Bir Sandık Kaç Tarih Eder?' başlığıyla veriliyor. 
1800'lü yıllarda Konya'da yaşayan ve Hocazade Mehmed Efendi namıyla bilinen zatın, torunlarına bıraktığı sandıktan adeta tarih çıktı. Bazısı 400 yıllık olan kitapların 42 tanesi yazma eser, 80 tanesi ise nadir hüviyete sahip matbu kitaptan meydana geliyor. 5. kuşak torunları tarafından Konya Yazma Eserler Bölge Müdürlüğüne bağışalanan nadir kitaplar, Osmanlı medreselerinde okutulan sarf, nahiv, fıkıh, hadis, tefsir ve mantık ilimlerini ihtiva ediyor. ... koleksiyon; bakımi kayıt ve dijitalleştirme için kütüphaneye taşındı. Yedikıta Dergisi, Nisan 2019, Sayı: 128.
Bu paylaşımla birlikte zaman zaman blogumda iyi şeylere de yer vermeye çalışacağım. Belki de İyi Şeyler'e dair bir bölüm de açabilirim.

Yorumlar

  1. "İyilikler konuşulmadıgı için azalıyor" bu düşünceye katılıyorum. Biraz bakis açımızı değiştirirsek hayat çok daha kolaylaşır. Teşekkürler paylaşımıniz için...

    YanıtlaSil
  2. Zaman zaman değil Arif Bey, bence her zaman iyi şeylerden bahsedin hatta belirttiğiniz gibi ''İyi şeyler'' diye bir başlık açın. İyi şeyler güzeldir. Çok teşekkürler.

    YanıtlaSil
  3. Topluma dair muhalif bir duruşum olsa da zaman zaman iyi şeylerden daha çok bahsetmeye çalışıyorum.Çünkü sürekli şikayet etmeyen bir tarz herkesi olumsuz etkiler.

    YanıtlaSil
  4. Bence bir bölüm olabilir hocam.

    YanıtlaSil
  5. Kitap dolu bir sandik bulsam cok mutlu olurdum hem de eski kitaplar 😊

    YanıtlaSil
  6. İyilikleri konuşalım ki artsın o halde teşekkürler

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

İlmi sima Nedir? Fizyonomi Nedir?

Kozalağın Hikayesi