Siyasetçidir Ne Yapsa Yeridir


Çok televizyon izleyen biri değilim. Haberleri de çok takip etmiyorum. Bazen sadece manşetlere göz atarım. Haber takip etme anlayışım bundan ibaret.
Son zamanlarda siyaset anlamında garip şeyler oluyormuş. Apo İmralı'dan mektup yazmış, mektubu medyayla paylaşılmış. Siyasi parti liderleri bu olaya ilişkin klasik çizgilerinin dışında açıklama yapmışlar. Hatta bir kişi(siyasetçi değil sanırım) son zamanların modası 'yerli ve milli' kategorisine Apo'yu da dahil etmiş.
Bu açıklamaları duyanlardan bazıları şaşırmış. Bazıları öfkelenmiş. Bazıları, daha düne kadar olan kanaatlerini değiştirip siyasi parti liderleri gibi klasikleşen çizgilerinin dışına çıkıyorlar.
Bazı arkadaşlarım ve takipçilerim bu olaylara ilişkin yorumumu soruyorlar. Ancak siyaset hakkında yazmayı istemediğim için bu konu hakkında yazmayacağım. Mevcut siyasete ilişkin düşüncelerim kendimde kalacak.
Bu olaylar siyasi gidişatı ve seçim sonuçlarını nasıl etkiler? Bu konuda da net bir fikrim yok.
Siyaset hakkında söyleyeceğim tek şey şudur: 'Bu ülkenin gelişmesi önündeki en büyük engel siyasi partilerdir'.
Etrafımda bu tür olaylar hakkında konuşulurken, Apo'nun mektubuna, bu konuda yapılan açıklamalara şaşırmadığıma şaşıran arkadaşlarım oluyor. Bu kişilere de 'Evlidir Ne Yapsa Yeridir' filminden ilhamla şunu söylüyorum: 'Siyasetçidir, ne yapsa yeridir.' 
Siyasi tartışmalara niye girmediğimi, bu tür olaylara niye şaşırmadığımı birkaç sene önce yazmıştım. O yazının linkini aşağıya koyuyorum. Siyasete bakışım biraz net olsa da yazımı okumanızı isterim.

Buyrun: Siyasi Partiler ve Spor Kulüpleri Ne İşe Yarar?

Yorumlar

  1. Valla siyaset çamurdur derler çok doğru, çamurun yanısıra ismini vermiyorum herkes anlayacak onları 40 yıllık dansözlere taş çıkartıyorlar, yahu insanda biraz omurga olur. Önceden tu kaka dediği insanlara yamanmaklar, birbirlerine hakaret yağdıranlar şimdi can ciğer kuzu sarması! Hele bu son olay artık mideleri nasıl alıyorsa?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Siyaset içinde her şey oluyor. Olmaya da devam edecektir.

      Sil
  2. Bencede eğer haber sitesi ya da siyasi bir sayfa değilseniz siyasete girmek siteler için çok olumlu olmuyor ben siyaset yapan sitelere gitmiyorum artık hangi yönde olduğu çok önemli değil

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapacağım siyasi tartışma olmaz. Olayların sosyal psikoloji ve sosyoloji açısından değerlendirilmesi olurdu, yapsaydım eğer.

      Sil
  3. Sizin de söylediğiniz gibi siyasidir ne yapsa yeridir. Bu meseleye girersek çıkamayız. O yüzden kısa kesmek lazım...

    YanıtlaSil
  4. Siyaset herşeyin merkezinde gibi maalesef.

    YanıtlaSil
  5. Blogumda bende siyaset yazmıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Her zaman söylediğim bir söz var "Babam siyasete girse oy vermem; ona inanmam."

    Maalesef siyasiler "kıvırıyor" sürekli ama partizanlar da bu kıvırmaları her seferinde destekliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Partizanların destekleyeceğini bildikleri içn kıvırıyorlar bence.

      Sil
  7. Engel konusunda hemfikiriz. Onikiden vuran bir cümle olmuş bu. Düşünmekten ve sormaktan hoşlanmayan halkımızı da unutmamak gerekir:)

    YanıtlaSil
  8. Siyaset tüm dünyada çok temiz değil. (temiz siyaset yapan ülkelerde siyasetçinin suçu ispatlanınca en azından istifa eder veya görevine son verilir, yargılanır vs.) Ancak ülkemize baktığımızda bataklık kıvamında, adalet desen çalışmıyor, yalan söyleyenin, suç işleyenin yanına kar kalıyor. Kimse kimse güvenmiyor, ahlak sınırları çoktan aşılmış. Söyleyeceklerim bu kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Başka ülkeleri bilmem ama ülkemizde durum iyi değil maalesef.

      Sil
  9. Siyaset saygınlığını çoktan yitirmiş kurumlardan biri. Bunun sebebi de kendileri.

    YanıtlaSil
  10. A partisi B partisini oy çalmak ile suçluyor.B partisi de A partisini oy çalmak ile suçluyor...Işte bu noktada insan diyor ki oy çalan bu partiler devletin kaynaklarını da çalar...Bende aynen katılıyorum size bu ülkenin gelişmesindeki en büyük engel Siyasi partilerdir...

    YanıtlaSil
  11. Sözü güzel uyarlamışsın hocam 👍

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

İlmi sima Nedir? Fizyonomi Nedir?