Ana içeriğe atla

Nerelerdeyim?


Yaz aylarının rehaveti çeşitli işlerle birleşince bloga yazı girmek, blogları ziyaret etmek işi aksadı. Bir aydan fazla süredir bloga yazı eklememişim. İnşallah bugünden sonra yeniden blogumla ilgilenmeye başlayacağım.
İşler vardı, bahanesinin arkasına sığınsam da rehavetin etkisi de oldu blogdan uzak kalışımda. Bu özeleştiri yaptıktan sonra neler yaptığıma geçelim?
Bir süre yoğun tempoda Griceviz oynadım. Griceviz, bir mobil uygulaması. Bilişsel becerilerin gelişimini artırmayı hedefleyen ve bu konuda iddialı uygulama Türkiye'de geliştirilmiş. Hala gelişmeye devam ediyor. Odtü'de Türkiye Zeka Vakfı ile Tübitak işbirliğinde geliştirilmeye devam ediyor. Yabancı kaynaklı benzer uygulamalar vardı. Ülkemizde böyle bir çalışmanın yapılıyor olması gayet güzel.
Uygulamayla tanışmam şu şekilde oldu: MEB Zeka Oyunları Uygulamarı Eğitimi almak isteyen personel arasından seçim yapacaktı. Seçimleri Griceviz uygulaması üzerinden yapmaya karar vermişler. Zeka Vakfı ile MEB'in bu adımı sayesinde Griceviz ile tanıştım. Uygulama içinde yapılan yarışmanın sonucunda beş günlük Zeka Oyunları Uygulamarı Eğitimine katıldık. Hayli yoğun bir eğitim oldu. Bulmacalar, zeka ve mantık soruları, matematiksel işlemlerle zihnimizi çalıştırdık.
Sonrasında geçtiğimiz hafta Kodlama ile ilgili bir eğitime katıldım. Tamamen uzak olduğum kodlama meselesine girizgah yapmış olduk. Kodlamadaki mantığı ve çalışılabilecek uygulamaları gördük. Hatta minik oyun bile yaptık. Tabii bu kadarla kodlama öğrendim diyemem. Bundan sonrası hayal gücüne ve çalışmaya bağlı olarak ilerleyecek.
Şimdilik bu kadar.
Daha fazla görüşmek dileğiyle,
Hoşçakalın!

1. Yeniden buraya dönemin heyecanıyla yazıda hatalar varsa bildirin.
2. Griceviz uygulaması hakkında detaylı bilgi için Türkiye Zeka Vakfı'nın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bitirmeden bir anagram sorusunu da sizinle paylaşayım: Amacımız iki kelimedeki harflerin tamamını kullanarak yeni kelime bulmak.




Takipte Kalın! 

Yorumlar

  1. Hoşgeldiniz.
    "Mesai" ancak bunu bulabildim daha basit birşey yok muydu :)

    YanıtlaSil
  2. SİZİ ARAMIZDA GÖRMEK ÇOK GÜZEL ARİF BEY. UYGULAMAYI DAHA ÖNCE HİÇ DUYMAMIŞTIM ÇOK TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar epeydir göremiyordum sizi, geldiğiniz güzel olmuş. Uygulama çok faydalı göz atacağım. Bol bol yazmanız dileğimle.

    YanıtlaSil
  4. Yazın hepimiz uzak kaldık ama biraz ara vermek iyi oluyor. Özlemle dönüyoruz bloglarımıza 😊

    YanıtlaSil
  5. Aslında çocuklarımız böyle oyunları oynamalı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.