Nerelerdeyim?


Yaz aylarının rehaveti çeşitli işlerle birleşince bloga yazı girmek, blogları ziyaret etmek işi aksadı. Bir aydan fazla süredir bloga yazı eklememişim. İnşallah bugünden sonra yeniden blogumla ilgilenmeye başlayacağım.
İşler vardı, bahanesinin arkasına sığınsam da rehavetin etkisi de oldu blogdan uzak kalışımda. Bu özeleştiri yaptıktan sonra neler yaptığıma geçelim?
Bir süre yoğun tempoda Griceviz oynadım. Griceviz, bir mobil uygulaması. Bilişsel becerilerin gelişimini artırmayı hedefleyen ve bu konuda iddialı uygulama Türkiye'de geliştirilmiş. Hala gelişmeye devam ediyor. Odtü'de Türkiye Zeka Vakfı ile Tübitak işbirliğinde geliştirilmeye devam ediyor. Yabancı kaynaklı benzer uygulamalar vardı. Ülkemizde böyle bir çalışmanın yapılıyor olması gayet güzel.
Uygulamayla tanışmam şu şekilde oldu: MEB Zeka Oyunları Uygulamarı Eğitimi almak isteyen personel arasından seçim yapacaktı. Seçimleri Griceviz uygulaması üzerinden yapmaya karar vermişler. Zeka Vakfı ile MEB'in bu adımı sayesinde Griceviz ile tanıştım. Uygulama içinde yapılan yarışmanın sonucunda beş günlük Zeka Oyunları Uygulamarı Eğitimine katıldık. Hayli yoğun bir eğitim oldu. Bulmacalar, zeka ve mantık soruları, matematiksel işlemlerle zihnimizi çalıştırdık.
Sonrasında geçtiğimiz hafta Kodlama ile ilgili bir eğitime katıldım. Tamamen uzak olduğum kodlama meselesine girizgah yapmış olduk. Kodlamadaki mantığı ve çalışılabilecek uygulamaları gördük. Hatta minik oyun bile yaptık. Tabii bu kadarla kodlama öğrendim diyemem. Bundan sonrası hayal gücüne ve çalışmaya bağlı olarak ilerleyecek.
Şimdilik bu kadar.
Daha fazla görüşmek dileğiyle,
Hoşçakalın!

1. Yeniden buraya dönemin heyecanıyla yazıda hatalar varsa bildirin.
2. Griceviz uygulaması hakkında detaylı bilgi için Türkiye Zeka Vakfı'nın internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Bitirmeden bir anagram sorusunu da sizinle paylaşayım: Amacımız iki kelimedeki harflerin tamamını kullanarak yeni kelime bulmak.




Takipte Kalın! 

Yorumlar

  1. Hoşgeldiniz.
    "Mesai" ancak bunu bulabildim daha basit birşey yok muydu :)

    YanıtlaSil
  2. SİZİ ARAMIZDA GÖRMEK ÇOK GÜZEL ARİF BEY. UYGULAMAYI DAHA ÖNCE HİÇ DUYMAMIŞTIM ÇOK TEŞEKKÜRLER.

    YanıtlaSil
  3. Merhabalar epeydir göremiyordum sizi, geldiğiniz güzel olmuş. Uygulama çok faydalı göz atacağım. Bol bol yazmanız dileğimle.

    YanıtlaSil
  4. Yazın hepimiz uzak kaldık ama biraz ara vermek iyi oluyor. Özlemle dönüyoruz bloglarımıza 😊

    YanıtlaSil
  5. Aslında çocuklarımız böyle oyunları oynamalı.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?