İçinizi ısıtacak, sımsıcak hikayeler okumaya ne dersiniz? Cevabınız evet ise; bir çırpıda okuyacağınız hikayeleri, gönlünüzü şenlendirecek kahramanları ile Sükut İşçisi kitabı tam size göre. Kitap 'insan hikayedir' cümlesi ile başlıyor. Bu başlangıç ile de insanı hikayelerin içine çekiyor. Bazen masal tadında, bazen kıssa hissiyatı veren, bazen ise hayatın hakikatini gözler önüne seren hikayeler var.
Arka kapaktaki, 'Atölyeyi saran mis gibi sükût kokusunun içinde, susulmuş hayallere dalardı bir süre. Sükûttan örülmüş seccadesini sererdi sonra. Okurdu sessizce. Zaman susar, yıldızlar susar, gece susardı. Neden sonra arka kapısı çalardı atölyenin. Ön kapı, söz kapısı ise arka kapı, sükût kapısı idi.' cümlesi okuyucuyu sükut ve sükun ile okumaya hazırlıyor.
Kebikeç hikayesinde can alıcı bir soru, kitap okuma şevkini artırırken, Selim Öğretmen hikayesinde yaşadığımız kaypak devirde istikamet üzere olmanın meşakkatini görüyoruz. Kadr-ü Kıymet'te bir destansı hikaye ile gönlümüz mest olurken, Cevval Mehmed'de şöhretin afete ramak kalışına şahit oluyoruz.(Kitap okuyucu için güzelliği kaybetmesi diye detaya girmiyorum.)
Sükut İşçisi
Ahmet Pak
İnsan ve Hayat Kitaplığı
136 sayfa.
Bu güzel tavsiye için teşekkür ederim. Not aldım:)
YanıtlaSilTeşekkürler.
SilSusmanın anlamı, derinliği , güzelliği hissediliyor sanki kitaptan.
YanıtlaSilSükutun güzelliği bazı hikayelerde işleniyor.
SilKitap önerisi için teşekkürler
YanıtlaSilRica ederiz.
Silne hoşmuş içeriği. ahmet pak tanımıyom not aldıım :)
YanıtlaSilKısa hikayeli kitaplardan hoşlanmasamda, ismine ve kitap kapağına bayıldım :)
YanıtlaSilSükut İşçisi giriş cümlesi çok hoşuma gitti.... "İnsan hikayedir..." teşekkürler bu kitap içinde rafta yer ayrılmalı demektir :)
YanıtlaSilGüzel bir kitap tavsiyesi olmuş, not aldım, teşekkürler:)
YanıtlaSil