Ana içeriğe atla

2020de Okuduğum En Faydalı 10 Kitap

2020 Yılı başında 1000Kitap uygulaması üzerinden kitap okuma hedefi belirlemiştim. Kendime 2020 için toplamda 75 kitap okuma hedefi koymuştum. Sene biterken bu hedefime hemen hemen ulaşmış durumdayım.
Tabii önemli olan ne kadar okuduğumuz değil, ne okuduğumuz, okuduklarımızdan nasıl istifade ettiğimiz. Bu konuyu daha önce yazmış, kitap seçiminde dikkat ettiğim hususları işaret etmiştim. Okumak! Ama Niçin?
Covid 19 gündemiyle seneyi tamamlarken, geçen senelerde olduğu gibi bu sene de okuduklarım arasından en faydalı bulduklarımı sizinle de paylaşacağım. 
Blog açtığımdan beri her senenin sonunda böyle bir liste paylaşıyorum. Geçen senenin listelerini de merak edenler için aşağıya bırakıyorum.
Şimdi 2020'de okuduğum en faydalı 10 kitaba gelelim.
  1. İhya-u Ulumiddin - İmam Gazali
  2. Asyann Kandilleri - Halime TOROS
  3. Dikkat Tacirleri - Tam WU
  4. Pürdikkat - Cal NEWPORT
  5. Dijital Mahremiyet - Kolektif
  6. Hayata Edebiyatla Bakmak - M. Fatih ANDI
  7. Uzak Coğrafyalarda İslamiyetin Büyük İzleri - Heyet
  8. Altın Bilgi - Kutadgu Biligden Seçmeler - Yusuf Has Hacip
  9.  İslam Tarihinden Altın Sayfalar - Heyet
  10. Cevdet Paşadan İslam'la Şereflenenlere Mektuplar - Ahmet Cevdet Paşa

Yorumlar

  1. Hiçbirini okumamışım maalesef bunların.Keyifli okumalarınız olsun...

    YanıtlaSil
  2. Keyifli okumalar ve güzel bir 2021 dilerim.

    YanıtlaSil
  3. Yorum değildir, bilgilendirmedir.
    Merhabalar Arif Bey.
    Blog sayfama yapmış olduğunuz ziyarete ve yorumunuza teşekkür ederim. Yırumunuzu yayına aldım ve cevap da yazmıştım. Ancak konu karikatür ve telif hakkı davaları konusu olunca yazımı yayından kaldırdım. Kusuruma baknayın. Selam ve saygılar.

    YanıtlaSil
  4. Merhabalar Arif bey.
    Kitap okuma konusundaki planınızı ve başarınızı takdir ediyorum. Ben bu konuda çok zayıfım. Her şeyden önce bieaz okuma tembeliyim.
    Selam ve saygılarımla.

    YanıtlaSil
  5. Mutlaka inceleyeceğim listenizdeki kitapları. Teşekkürler

    YanıtlaSil
  6. Dijital Mahremiyet adlı kitabı merak ettim.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  7. Bende İmam Gazali'yi okumaya başladım, üzerinde çalışıp notlar çıkarıyorum. İnsana bir çok değer katabilecek bir seridir, tüm ciltleri sırasıyla her bireyi okuması gerektiğini düşünüyorum.

    YanıtlaSil
  8. Çok değerli kitaplar okuma fırsatım olmadı hiç.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.