Ana içeriğe atla

İfa Derneği

Kültürümüzde yardımlaşmak önemli bir yer tutuyor. Milletimiz her türlü yardım için geçmişten bugüne imkanını seferber ediyor. Bugün yardımlar, yardımlaşma olgusu dernekler üzerinden yürüyor. Sadece yurt içinde değil, tüm dünyada ihtiyaç sahiplerine, ilim talebelerine yardım eden dernekler mevcut. İfa Derneği(Uluslararası Kardeşlik Derneği) de bunlardan bir tanesi.
İfa Derneği ile bir kaç sene önce tanışmıştık. İnsanların güvenirliği ön plana aldığı günümüzde İfa Derneği, görevini layıkıyla ifa ediyor. Nitekim dernek, hayır sahiplerine her yardımın yerine ulaşıp ulaşamadığını teyit etme imkanı sunuyor. Mesela, derneğe kurban bağışladınız diyelim. Kurbanı sizin adınıza kesip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar. Bunu canlı video olarak sizinle paylaşıyorlar.

Hayat durmaksızın akıp gidiyor. Bazen hüzünle, bazen neşeyle ömür tükeniyor. Hayat durmaksızın akıp giderken, dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahipleri yardım eli uzatacak birilerini bekliyor. İmkan dahilinde, damla damla biriken yardımlar, daha güzel yarınlara ermek gayesiyle onlara ulaşıyor.

İfa Derneği, geçen gün mesaj olarak bir video gönderdi. Sizinle de paylaşmak istedim. Videoya geçmeden evvel incelemek isteyenler için, İfa Derneğinin web sitesini de buraya koyuyorum. https://www.ifa.org.tr/



Yorumlar

  1. Maalesef oyle bir hale geldik ki insan verdiğinin yerine gidip gitmediğine emin olmak istiyor, otel mutfaklarında çıkan kızılay kavurmalari, ozel hesaba aktarılan bağışlar, gazilere, lösemililere diye kapı kapı gezenler... Gözümüzle gördüklerimize öncelik tanıyoruz artık... Allah azımızı çok saysın...

    YanıtlaSil
  2. İFA'yı ben de biliyordum ve birkaç bağışa da vesile oldum. SAHA'yı ise sizin sâyenizde duydum Müfred Hanım.

    YanıtlaSil
  3. İlk defa duyuyorum bu derneği.Ben,bireysel olarak ücretsiz seminer ve ücretsiz huzurevi etkinlikleri yapıyordum korona öncesi.Bakayım bu derneğe de şimdi :)

    YanıtlaSil
  4. Bu derneği ilk kez duyuyorum paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Selam uzun zamandır buralarda yoktum yeni bir blogla geri döndüm sizi takipteyim. Rica etsem sizde bloguma bi göz atıp takip eder misiniz ? :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.