İfa Derneği

Kültürümüzde yardımlaşmak önemli bir yer tutuyor. Milletimiz her türlü yardım için geçmişten bugüne imkanını seferber ediyor. Bugün yardımlar, yardımlaşma olgusu dernekler üzerinden yürüyor. Sadece yurt içinde değil, tüm dünyada ihtiyaç sahiplerine, ilim talebelerine yardım eden dernekler mevcut. İfa Derneği(Uluslararası Kardeşlik Derneği) de bunlardan bir tanesi.
İfa Derneği ile bir kaç sene önce tanışmıştık. İnsanların güvenirliği ön plana aldığı günümüzde İfa Derneği, görevini layıkıyla ifa ediyor. Nitekim dernek, hayır sahiplerine her yardımın yerine ulaşıp ulaşamadığını teyit etme imkanı sunuyor. Mesela, derneğe kurban bağışladınız diyelim. Kurbanı sizin adınıza kesip, ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyorlar. Bunu canlı video olarak sizinle paylaşıyorlar.

Hayat durmaksızın akıp gidiyor. Bazen hüzünle, bazen neşeyle ömür tükeniyor. Hayat durmaksızın akıp giderken, dünyanın dört bir yanında ihtiyaç sahipleri yardım eli uzatacak birilerini bekliyor. İmkan dahilinde, damla damla biriken yardımlar, daha güzel yarınlara ermek gayesiyle onlara ulaşıyor.

İfa Derneği, geçen gün mesaj olarak bir video gönderdi. Sizinle de paylaşmak istedim. Videoya geçmeden evvel incelemek isteyenler için, İfa Derneğinin web sitesini de buraya koyuyorum. https://www.ifa.org.tr/



Yorumlar

  1. Maalesef oyle bir hale geldik ki insan verdiğinin yerine gidip gitmediğine emin olmak istiyor, otel mutfaklarında çıkan kızılay kavurmalari, ozel hesaba aktarılan bağışlar, gazilere, lösemililere diye kapı kapı gezenler... Gözümüzle gördüklerimize öncelik tanıyoruz artık... Allah azımızı çok saysın...

    YanıtlaSil
  2. İFA'yı ben de biliyordum ve birkaç bağışa da vesile oldum. SAHA'yı ise sizin sâyenizde duydum Müfred Hanım.

    YanıtlaSil
  3. İlk defa duyuyorum bu derneği.Ben,bireysel olarak ücretsiz seminer ve ücretsiz huzurevi etkinlikleri yapıyordum korona öncesi.Bakayım bu derneğe de şimdi :)

    YanıtlaSil
  4. Bu derneği ilk kez duyuyorum paylaşım için teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  5. Selam uzun zamandır buralarda yoktum yeni bir blogla geri döndüm sizi takipteyim. Rica etsem sizde bloguma bi göz atıp takip eder misiniz ? :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?