Mart Ayında Okuduklarım-2019


Dört Halifenin Menkıbeleri - Şemseddin Sivasi

Anadolu’nun Üç Şemsi’nden biri olan Şemseddin Sivasi Hazretleri tarafından kaleme alınan kitap, dört halifenin hayatından menkıbeler sunuyor. Dört büyük halife, ehli beyt, cennetle müjdelenen sahabeler gibi konularda menkıbelerden oluşan kitap bilhassa dört büyük halifenin Peygamberimiz nazarındaki kıymeti gözler önüne seriyor.

Sosyal Beceri Eğitimi - Hasan Bacanlı

Psikolojik Danışma ve Rehberlik alanıyla alakalı okuduğum kitaplardan biri. Alanda çalışanlara hitap eden bir kitap.

Çocuk Eğitiminde Doğru Bilinen Yanlışlar - Adem Güneş

Daha önceki bir yazımda kitap hakkında yorumlarımı yazmıştım: TavsiyeKitap: Doğru Bilinen Yanlışlar(9) Çocuk eğitimi noktasında temel noktalara temas eden kitap bilhassa anne-babalara hitap ediyor. Anne-baba adayları da kitaptan ziyadesiyle istifade edebilir. 

Tarihin Satır Aralarından

Kitap isminden anlaşıldığı üzere Tarihin Satır Aralarında kalmış anektodları okuyucu ile buluşturuyor.  Bir yazıda Niğde’nin bir köyünde kurulan vakfın, kışın aç kalan yabani hayvanlara yiyecek sağlamak amacıyla kurulduğunu okurken; bir başka yazıda El Cezeri’nin yaptığı abdest alma makinesini göreceksiniz. Tarihten kısa kısa kesitler okumayı sevenler için ideal.

Helali Arama Stratejileri

İnsan ve Hayat Kitaplığı’nın belki de en mühim kitabı. Baskıları hızla tükenen kitap; gelişimi hızla artan gıda endüstrisindeki süreci ele alıyor. Ekmekten, çikolataya; tavuktan, bulyona; kırmızı etten çiğ köfteye ve daha fazlasına uzanan bir yolda helal ve haram süreçleri elekten geçiriliyor. Domuz eti kullanımı, çikolata vb. ürünlere katılan koruyucu katkı maddelerinin muhtevası, una katılan kıl benzeri maddeler değerlendiriliyor. Helal ve sağlıklı gıdaya öncelik verenlere rehber bir kitap. 

Küçük Prensin Peşinde - Hasan Bacanlı

Kitap Küçük Prens’te eksik kalan noktaları tamam ediyor. Küçük Prens'in Peşinde I KitapYorum(22) isimli yazıda ifade ettiğim üzere Küçük Prens’i sevenlerin bu kitabıda seveceğini düşünüyorum. 

Yorumlar

  1. Mart ayını çok verimli geçirmişsiniz tebrikler.

    YanıtlaSil
  2. Tavsiyeler için teşekkürler...

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel kitaplar okumuşsunuz, birçoğunu not aldım. Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  4. Tarihin Satır Aralarından ilgimi çekti. Tebrikler, Mart ayını dolu dolu geçirmişsiniz.

    YanıtlaSil
  5. Nisan da da bol okumalar dilerim 😊

    YanıtlaSil
  6. ben bu yıl daha bu kadar kitap okumadım bravo valla :)

    YanıtlaSil
  7. En büyük eksikliğim okumamak sanırım. Siz baya bolca okumuşsunuz geçtiğimiz ayda.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?