Ana içeriğe atla

Şubat Ayında Neler Okudum? 2020

Arkadaşlığın Matematiği

İki matematikçinin -daha önce aralarında hoca-öğrenci ilişkisi var.- mektuplarından oluşan kitap, hayatı ve matematiği bir arada ele alıyor. Matematik hakkında konuşurken bir anda günlük problemler karşımıza çıkıyor.

Kalplerin Keşfi-Mükaşefetül Kulub

İmam Gazali'nin 111 müstakil bölümden oluşan kitabı dini, ahlaki meseleleri ele alıyor. Uzun bir süredir elimde olan kitabı, her gün bir bölüm okumak suretiyle Şubat ayında bitirdim.

Hayata Edebiyatla Bakmak


M. Fatih Andı'nın edebiyat açısından hayata baktığı kitap, farklı bakış açılarıyla hayatı ele alıyor. Kitapta, edebiyatın her alanından kesitlerde bulunuyor. İlk bölümü okuduktan sonra mektup yazma arzularım depreşti. Kalemi, kağıdı aldım. Bir dosta mektup yazdım. Onun dışında pazarlama gözünden kitabı değerlendirdiği kısım ziyadesiyle dikkat çekiyor.

Köse Kadı

Bahaeddin Özkişi'nin Osmanlı devrinde uçlardaki hayatı ele aldığı roman tarih severler için ideal bir kitap olacaktır. Usta bir dille olayları kelimeler döken yazar, tarihe ışık tutmak vazifesi görüyor.

Sosyal Bilimleri Açın

Farklı alanlardan 10 sosyal bilimcinin bir araya gelip, sosyal bilimlerin dünü, bugünü ve yarınını tartıştığı kitap sosyal bilimlerin önemini vurguluyor. Toplantı raporu olarak sunulan kitap, dünden bugüne sosyal bilimlerin gelişimini gözler önüne seriyor.

Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu 

Blogumun KitapYorum bölümünde 33. kitap olarak paylaştığım yazıda kitap hakkında kısa bir değerlendirme yaptım. Hiroşima'ya atılan atom bombası mağdurlarından biri olan Sadako'nun hüzünlü hikayesi okunmayı bekliyor. 

Zehirlenen Çocukluk

Kapsamlı araştırmaların sonucunda modern dünyanın çocuklar üzerindeki etkilerini ele alan istifade edilecek bşr kitap. Sue Palmer kitapta, bilhassa en gelişmiş olarak gösterilen birkaç ülkeden hareketle modernleşme ile birlikte çocukların zehirlendiği temasını işliyor: beslenme alışkanlıkların bozulması, teknoloji ile uykunun yokluğu, çalışan ebeveynler ile kimin baktığı problem olan çocuklar, ailedeki çözülmeler, eğitim sistemindeki yarış temposu, dışarıda oynamanın bitmesi gibi faktörler çocukların gelişimini olumsuz etkiliyor.



Takipte Kalın! 

Yorumlar

  1. Kısa bir aya göre çok güzel okumalar yapmışsın...
    Ne şahane ♥
    Mutlu haftalar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Okumak nasip olur inşallah.

    YanıtlaSil
  3. İleride hep beraber göreceğiz bu şekilde büyüyen çocuklarda yetişkinlik dönemindeki yansımalarını.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.