Şubat Ayında Neler Okudum? 2020

Arkadaşlığın Matematiği

İki matematikçinin -daha önce aralarında hoca-öğrenci ilişkisi var.- mektuplarından oluşan kitap, hayatı ve matematiği bir arada ele alıyor. Matematik hakkında konuşurken bir anda günlük problemler karşımıza çıkıyor.

Kalplerin Keşfi-Mükaşefetül Kulub

İmam Gazali'nin 111 müstakil bölümden oluşan kitabı dini, ahlaki meseleleri ele alıyor. Uzun bir süredir elimde olan kitabı, her gün bir bölüm okumak suretiyle Şubat ayında bitirdim.

Hayata Edebiyatla Bakmak


M. Fatih Andı'nın edebiyat açısından hayata baktığı kitap, farklı bakış açılarıyla hayatı ele alıyor. Kitapta, edebiyatın her alanından kesitlerde bulunuyor. İlk bölümü okuduktan sonra mektup yazma arzularım depreşti. Kalemi, kağıdı aldım. Bir dosta mektup yazdım. Onun dışında pazarlama gözünden kitabı değerlendirdiği kısım ziyadesiyle dikkat çekiyor.

Köse Kadı

Bahaeddin Özkişi'nin Osmanlı devrinde uçlardaki hayatı ele aldığı roman tarih severler için ideal bir kitap olacaktır. Usta bir dille olayları kelimeler döken yazar, tarihe ışık tutmak vazifesi görüyor.

Sosyal Bilimleri Açın

Farklı alanlardan 10 sosyal bilimcinin bir araya gelip, sosyal bilimlerin dünü, bugünü ve yarınını tartıştığı kitap sosyal bilimlerin önemini vurguluyor. Toplantı raporu olarak sunulan kitap, dünden bugüne sosyal bilimlerin gelişimini gözler önüne seriyor.

Sadako ve Kağıttan Bin Turna Kuşu 

Blogumun KitapYorum bölümünde 33. kitap olarak paylaştığım yazıda kitap hakkında kısa bir değerlendirme yaptım. Hiroşima'ya atılan atom bombası mağdurlarından biri olan Sadako'nun hüzünlü hikayesi okunmayı bekliyor. 

Zehirlenen Çocukluk

Kapsamlı araştırmaların sonucunda modern dünyanın çocuklar üzerindeki etkilerini ele alan istifade edilecek bşr kitap. Sue Palmer kitapta, bilhassa en gelişmiş olarak gösterilen birkaç ülkeden hareketle modernleşme ile birlikte çocukların zehirlendiği temasını işliyor: beslenme alışkanlıkların bozulması, teknoloji ile uykunun yokluğu, çalışan ebeveynler ile kimin baktığı problem olan çocuklar, ailedeki çözülmeler, eğitim sistemindeki yarış temposu, dışarıda oynamanın bitmesi gibi faktörler çocukların gelişimini olumsuz etkiliyor.



Takipte Kalın! 

Yorumlar

  1. Kısa bir aya göre çok güzel okumalar yapmışsın...
    Ne şahane ♥
    Mutlu haftalar diliyorum :)

    YanıtlaSil
  2. Okumak nasip olur inşallah.

    YanıtlaSil
  3. İleride hep beraber göreceğiz bu şekilde büyüyen çocuklarda yetişkinlik dönemindeki yansımalarını.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

İlmi sima Nedir? Fizyonomi Nedir?

Kozalağın Hikayesi