Haziran Ayında Neler Okudum? 2019

Sevincini Bulmak

Son yıllarda kentten köye göç edenlerin arttığı yönünde haberler duyuyoruz bazen. Toprakla, yeşillikle buluşmak istiyor insanlar. Mustafa Kutlu'nun Sevincini Bulmak kitabında böyle bir hikayemiz var. Aslında sadece kentten köye göç değil, akademisyen bir kadının anlam arayışı var kitapta. Edebiyat alanında çalışan Suna Hanım, anlam arayışını her şeyi bir kenara bırakıp köye yerleşmekle bulur.

Kitleler Psikolojisi

Gustave Le Bon'un güncelliğini yitirmeyen eseri. Kitle psikolojisi hakkında psikolojik, sosyolojik tahlillerin yer aldığı kitap toplumu anlamak açısından okunmaya değer. Kitap hakkında değerlendirme yazıma, TavsiyeKitap: Kitleler Psikolojisi(12)  linkinden ulaşabilirsiniz.

Huzursuz Bacak

Tekrar bir Mustafa Kutlu kitabı. Avrupa'da doktorasını tamamlayan Ömer Faruk ülkeye döndüğünde çarpıklaşan bir sistem ile karşılaşır. Devlet kurumları ve özel sektörde hayal ettikleri ile gördüğü gerçekler karşısındaki uçurumu görünce hayal kırıklığı yaşar. Kitap hakkında değerlendirme yazım Huzursuz Bacak-KitapYorum(26) linkinde.

Yahudinin Kanlı Böreği

Necip Kıylani tarafından yazılan kitabın baskısı yok. Elektronik ortamda pdf formatında okudum. Tarihi gerçeklerden hareketle yazılan romanda Yahudilerin Hristiyan birini öldürüp kanından kutsal çörek yapmaları olayı işleniyor. Yahudilere atfedilen kutsal çörek ve hamursuz bayramı iddialarına ilişkin farklı bir kitap. Cinayeti işleyen Yahudiler suçlarını itiraf etmesine rağmen Kavalalı Mehmed Ali Paşa rüşvet alarak onları serbest bırakıyor. Kitabın sonunda tarihi belge olarak nitelendirilen evrak da mevcut. Okuduğum ilginç kitaplardan. Kitap hakkında detaylı bilgi başka bir blog olan Sadece Gerçek sitesinde mevcut.

Yorumlar

  1. Sevincini Bulmak ve Kitleler Psikoloji aklımda olan ve okumayı düşündüğüm kitaplar. Huzursuz Bacak, beğenerek okuduğum bir kitaptı.
    Verimli bir ay olmuş sizin için..

    YanıtlaSil
  2. Yahudinin Kanlı Böreği ilgimi çekti. :)

    YanıtlaSil
  3. Bahsettiğiniz 4 kitap ise mutlaka okunması gerekir. Anlatım diliniz hem yalın hem etkileyici.

    YanıtlaSil
  4. güzel kitaplar okumuşsunuz ....

    YanıtlaSil
  5. Yaz sıcaklarında okuma iyi geliyor."Yahudinin Kanlı Böreği" oldukça ilginç bir kitaba benziyor.Tarihsel gerçeklere dayanması daha da ilginç kılmış.

    YanıtlaSil
  6. Çok güzel kitaplar okumuşsunuz. Ben bu kitapları daha önce okumamıştım. Bir yerlere not alacağım. Gayet hoş ve ilginç konuları var. Teşekkürler bilgi verdiğiniz için.

    YanıtlaSil
  7. Yahudi'nin Kanlı Böreği'nin yer aldığı Sadece Gerçek'e verdiğiniz link bir üstteki ile aynı. Kopyalamadan yanlışlıkla bir öncekini yapıştırmışsınız.

    YanıtlaSil
  8. Konular ve kitap isimleri dikkat çekici ..
    Paylaşım için teşekkürler

    YanıtlaSil
  9. Hepsi çok güzel görünüyor gerçekten listeme ekliyorum zaten okuyacak kitabımda kalmamıştı teşekkürler

    YanıtlaSil
  10. kutlu ve kitleler iyimiş. börekli de ne ilginç yaa :)

    YanıtlaSil
  11. İlgi çekici görünüyorlar, özellikle ilk iki kitabı merak ettim :)

    YanıtlaSil
  12. Yine birbirinden ilginç kitaplar. Şehirde doğmuş büyümüş ve şu an doğanın içinde küçük bir kasabada mutluluğu bulan bir insan olarak ilk kitap daha çok ilgimi çekti.

    YanıtlaSil
  13. Kutlu hariç diğer isimleri duymamışım bile, ne yazık!

    YanıtlaSil
  14. Kitleler Psikolojisi adlı eseri merak ediyorum ve okumayı düşünüyorum. Teşekkürler hatırlattığınız için :)

    YanıtlaSil
  15. Sınav dönemi bitince gözüm kitaplardan kaçıyor resmen okuyamıyorum :D Teşekkürler yazınız için! :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?