Ana içeriğe atla

Kasım Ayında Neler Okudum? 2019

Sakin Ol!

Çocuk ve ergenlerin öfke duygusunu anlaması ve kontrol edebilmesi sürecinde faydalı olabilecek bir kitap, Sakin Ol!. Çocukların severek okudukları bir kitap. Öfke duygusunun oluşumu ve bazı öfke kontrol tekniklerini kısaca anlatıyor. Kitap hakkında detaylı bilgi Sakin Ol! linkinden ulaşabilirsiniz.

Sükut İşçisi

Birbirinden güzel hikayeleri içinde barındıran kitap, okuyucuyu sükuta davet ediyor. Okurken gönlümün ferahladığını hisssettiğim bir kitaptı. Kitap hakkında yorumlarımı TavsiyeKitap: Sükut İşçisi(14) linkinden okuyabilirsiniz.

İncognito

Kitaplarıyla ün salan nörolog David Eagleman tarafından yazılan kitap beynimizin işleyişine kapı aralıyor. Beyin hakkında bilmediğimiz, yanlış bildiğimiz şeyleri öğreniyoruz. Kitap hakkında detaylı bilgi İncognito - KitapYorum(31) linkinde.

Sosyal Jetlag

Yavuz Selvvi tarafından kaleme alınan kitap sosyal ritim ile biyolojik ritmin uyumsuzluğu sonucu ortaya çıkan sosyal jetlag durumunu ele alıyor. Yapay ışıklarla ritmimizin bozulduğu şu devirde okunması gereken bir kitap. Kitap hakkında detaylı yorum için TavsiyeKitap: Sosyal Jetlag(15) linkine tıklayın.

Psikolojiyi Değiştiren Kırk Çalışma

Psikoloji tarihinde iz bırakan araştırmaların toplandığı bir kitap. Bazıları birçok kişi tarafından bilinen, bazılarını yeni duyacağınız araştırmalar psikoloji tarihine yapılan bir yolculuk gibi. Kitap hakkında detaylı bilgi için, Psikolojiyi Değiştiren Kırk Çalışma linkine tıklayın.


Takipte Kalın! 

Yorumlar

  1. İncognito'yu biliyorum, bir ara okumak istemiştim ama kaldı bir şekilde, yorumunuzu okuyunca yeniden bakmalıyım diye düşündüm. Elinize sağlık.

    YanıtlaSil
  2. beşini de not aldım tişkir :)

    YanıtlaSil
  3. Blogunuzu zevkle takip ediyorum.Vakit ayırmak isterseniz,yeni açtığım bloguma sizi de beklerim.Sağlıcakla Kalın.

    https://hepfragmanizle.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  4. Kitaplar ilginç ve güzel,birey ve toplum psikolojisi üzerine olmalı..100kitap.com,daki kitaplarınızı gördüm maşallah çok sayıda kitap okumuşsunuz,umarım bir gün başarılı bir psikolok olursunuz..😊

    YanıtlaSil
  5. Sukût işçisi ve sosyal jetlag kitapalrını çok merak ediyorum,ne mutlu size ki istediğiniz kitaplara kolayca ulaşabiliyorsunuz.
    Paylaşım için teşekkürler.

    YanıtlaSil
  6. Son kitap,dikkatimi çekti.Hemen inceleyeyim :)

    YanıtlaSil
  7. Hiç birini okumadım ama okumam gerekenlerden kesinlikle. Seçtiğiniz kitaplar beynimizi besleyecek cinstenler, teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Şems güneş manasını ifade eden bir kelime. Arapça kökenli bir kelime.   Uzun zamandan beri kültür coğrafyamızda kullanılan isimlerimiz arasında yerini almış: Şems, Şemsi, Şemseddin vesaire. Şems ismi ile müsemma olan üç Şems var ki, bunlar tarih ve kültürümüzde yeni ufuklar açan şahsiyetler. Bu üç şahsiyetten Şems-i Tebrizi’yi Mevlana Celaleddin Rumi ile, Akşemseddin’i Sultan Fatih ile irtibatından biliriz. Fakat bir Şems daha vardır ki, O’nu bilenlerimizin sayısı azdır. Bu kişi Şemsi Sivasi Hazretleridir. Şu anda Sivas’ta medfun olup 4. Mehmed devrinde yaşadığı bilinmektedir. Bu yazıda Anadolu’nun üç Şems’i hakkında kısa bilgi verilecektir.   Şemsi Tebrizi Hazretleri Çoğumuzun Hz. Mevlana Celaleddin Rumi ile dostluğundan bildiği bir şahsiyet Şemsi Tebrizi hazretleri. Asıl ismi Mevlana Muhammed olan Şemsi Tebrizi hazretleri bugün İran hudutları içinde olan Tebriz’de dünyaya gelmiştir. Küçük yaşlardan itibaren din ilimlerinde gösterdiği kabiliyetle dikkat çekmiş,...

Dikkat! Derin Anlam İçerir

Yaklaşık iki senedir takip ettiğim bir facebook sayfası var: Pawel Kuczynski. Pawel Kuczynski bir çizer, bir sanatçı. Hicivsel çizimler yapıyor. Yaptığı çizimleri facebook sayfasında paylaşmaya devam ediyor. Sayfada birbirinden güzel, birbirinden anlamlı çizimler mevcut. Çizimlere hem hayran kalıyorum, hem de çizimler üzerinde derin derin düşünüyorum. Derin anlam içeren çizimler. Mükemmel tespitlere vesile olan bir gözlem yeteneği çizimlerde hissediliyor. Buyrun, çizimlere yakından bakın.

Yolgeçen Hanı Nerede?

Yolgeçen Hanı/Hasankeyf Günlük hayatta sürekli kullandığımız, anlamını tam anlamıyla bilmediğimiz/düşünmediğimiz bir tabir var: Yolgeçen hanı. Geleni gideni çok olan, sürekli misafiri olan yerler için kullandığımız bir tabir. Kimi zaman ‘ birader burası yol geçen hanı mı?’ şeklinde öfkemizi ifade ederken, kimi zaman ‘bizim mahallenin yolgeçen hanı burası, bu yoldan geçen buraya uğramadan gitmez’ şeklinde espirili bir dille kullandığımız tabir.  Anlamından dolayı kafelere, lokantalara özellikle de yol güzergahında bulunan tesislere verilen isimlerden biri.