2018'de Çok Okunan Yazılar


En çok okunan yazılarıma geçmeden evvel bir açıklama yapmak istiyorum. 20 gündür süren internet kesintisi sebebiyle kimseye yorum yapamıyorum. Hatta bloga yazı bile ekleyemiyorum. Ne hikmetse Türk Telekom şirketi 20 gündür internet bağlantısı sağlayamadı. Bir kaç gün içerisinde internet problemimin düzeleceğini söylediler. İnşallah düzelir, yazılarınızı okumaya ve yorumlamaya  yeniden başlarız:)

1. Mim Yazısı #Mim

2018'de en çok okunan yazım Yüreğimin İklimi blogunun başlatmış olduğu bir mim'le alakalı. Hakkımda farkındalık sağladığım, düşündürücü bir mim olmuştu. Mim etkinliklerine nadiren katılsam da bu mimi severek yapmıştım. Okumak isterseniz Mim Yazısı #Mim başlığına tıklayın.

2. Ebul Hasan El Harakani Hazretleri (K.S)

Kars'ta medfun Ebul Hasen Harakani Hazretleri hakkında yazdığım bilgi yazısı 2018 senesinin çok okunanları arasında 2. sırayı almış. Kars'ta bulunduğum senelerde benim için önemli mekanların başında Ebul Hasan Harakani Hazretleri'nin türbesi geliyordu. Okumak isterseniz Ebul Hasan El Harakani Hazretleri (K.S) başlığına tıklayın.


3. Bitmeyen Gece - Mitat Enç I KitapYorum(13)

KitapYorum yazılarım arasında yer alan Bitmeyen Gece romanı blogumun ilk gününden itibaren en çok okunanlar listemde. Tüm istatistikler arasında da kitaplar arasında Mahrem Macera'dan sonra 2. sırada yer alıyor. Biyografik türdeki roman bilhassa eğitimciler tarafından ilgiyle okunacaktır. Yazının tamamını okumak için Bitmeyen Gece - Mitat Enç I KitapYorum(13) başlığına tıklayın.

4. Hayat

Bu paylaşımım bir şiir. Hayat hakkında görüşümü ve düşüncelerimi sığdırmaya çalıştırdığım bir şiir çalışması niteliğinde. 2018'de olduğu gibi genel istatistiklerde de çok okunanlar arasında. Şiirin tamamı için Hayat başlığına tıklayın.

5. Çocuk Yalan Söylemeyi Nasıl Öğrenir? İktibas#17

İktibas bölümünde paylaştığım yazılardan biri. Haluk Yavuzer'den 'çocukların yalan sözleri' hakkında bir iktibas yapmıştım. Toplumda sık karşılaştığımız bir problem olarak yalan ön planda olduğu için olsa gerek paylaşımım çok okunmuş. 

6. Kütüphaneye Giden Yol - 1. Bölüm

Bir kısmı gerçeğin ürünü olan bir hikaye çalışmam. Hikayenin devamı fazla ilgi görmemiş sanırım. Hikayeyi Kütüphaneye Giden Yol - 1. Bölüm başlığına tıklayarak okuyabilirsiniz. 

7. Kars'a Veda Ederken-2.Bölüm

Kars'ta geçen senelerden sonra şehirden ayrılırken kaleme aldığım yazının bir bölümü var bu paylaşımda. Nedense birinci bölümden daha fazla okunmuş. Hem de ciddi bir fark var arada. Bir şehre veda yazısı olması hasebiyle içinde bolca hüzün barındırıyor sanırım. Okumak isterseniz Kars'a Veda Ederken-2.Bölüm başlığına tıklayın. Yazının ilk bölümü ise Kars'a Veda Ederken - 1. Bölüm başlığında.

Takipte Kalın!


Yorumlar

  1. Teşekkür ederiz Arif Bey. Okumadıklarıma uğramaya çalışacağım 🤚

    YanıtlaSil
  2. Telekom bunu hep yapıyor.. mimler için tesekkurler

    YanıtlaSil
  3. Yeni yazılarınızın devamı dileklerimle, selamlar.

    YanıtlaSil
  4. internet kesintisinin dzeldiğine sevindim..yazılarınızı keyifle takip ediyorum...

    YanıtlaSil
  5. aa bu çok mantıklı bir post olmuş ben de yapayım haftaya...

    YanıtlaSil
  6. Hocam nitelikli ve iyi yazıyorsunuz. Daha da iyi yerlere geleceğinize eminim.

    YanıtlaSil
  7. 2019 bol okurlu bol yazılı bir yıl olsun

    YanıtlaSil
  8. Merhaba Arif Bey. Mim yazıları çok okunuyor gerçekten de. Geçenlerde biz de ilk mim yazımızı yazdık. Bu sene bol bol mimleyelim birbirimizi o zaman.:) Kars hakkında yazdıklarınız ilgimi çekti. Birazdan okuyup yorumlayacağım. Bol paylaşımlı ve yorumlu bir yıl olsun dileyelim. :)

    YanıtlaSil
  9. Bu sosyal medya özellikle facebook iyi oldu. Herkesi bulabiliyoruz burada. Size de ne zamandır ugrayamamıştım. En çok okunan yazılarınızı derlemeniz güzel fikir. Bitmeyen gece kitap tavsiyenize bir bakacağım..

    YanıtlaSil
  10. Arada görmediğim yazılar vardı onları da okudum :) Elinize sağlık. 2019'da çok daha fazla okunmanız dileği ile..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Toplum olarak daha çok okuyacağımız bir yıl olur inşallah :)

      Sil
  11. ah telekom,hep böle yapıyo zaten..yeni yılda da çok okunursunuz inşallah diyelim..yeni yılınız kutlu olsun..✔😊

    YanıtlaSil
  12. Açıklama yapman iyi olmuş.Ben de merak etmiştim doğrusu...

    YanıtlaSil
  13. Türk telekom bu ara çok kötü sanırım herkes şikayetçi. Tekrar burada olmanıza sevindik. Yeni yazılarda görüşmek uzere

    YanıtlaSil
  14. 20 günün nasıl bir açıklaması olabilir çok merak ettim hayır 1 saat ya da 1 gün değil..Bu devirde :( Neyse tekrar hoş geldiniz...

    YanıtlaSil
  15. Yeni yilda daha bol okumalar dilerim 😊

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Bu blogdaki popüler yayınlar

Anadolu'nun Üç Şems'i

Kozalağın Hikayesi

Teknoloji Tembelleştirir mi?